Samsung Galaxy S5: testet

Prestanda i bruk


Med ett datablad också som Galaxy S5, kan vi förvänta oss mycket bra prestanda, och inte överraskande, är detta fallet! Allmän erfarenhet av telefonen, första, är oklanderlig: i våra tester, vi inte upplever någon avmattning, lag eller ryckighet av gränssnittet. Det har sällan varit besviken Samsung på detta område, men i alla fall, inte Galaxy S5 inte bryta traditionen.

På dess grundläggande funktioner - telefoni - Galaxy S5 verkade ganska korrekt: samtalen är tydliga på båda sidor, är bara högtalarläge lite off: med en Nexus 5 till den andra änden vi hade mer problem med att höra vår samtalspartner, med en S5 separat. S5 sidan, är vibrationer av skrovet under samtal ganska obehaglig.

Surfning är alltid ett nöje: den utmärkta kvaliteten på displayen ger oklanderlig läsbarhet, webbsidor gör snabbt, rullar och zoomar lider ingen standard. Återigen överraskande.

Galaxy S5 captureGalaxy S5 capture

Skärmen på S5 ger också en multimediaupplevelse mycket bra. 5,1 inches, det är redan mycket bra för att titta på filmer i 1080p så ganska uppslukande ger mer naturliga färger för purister ... bara ljudet är inställningen Cinema besvikelse: hörlurarna kommer att vara avgörande, monohögtalare är en ganska dålig hand bas, men återigen skrovet vibrerar lätt, även om ljudet är endast 50%.

Galaxy S5 capture

Smartphone tycktes erbjuder mycket bra prestanda på spel: Inga överraskningar på denna sida igen, eftersom Adreno 330 är en mobil GPU någonsin upplevt. Endast vissa spel som Real Racing 3 är problematiska: EA: s racingspel verkar alltid nyckfull när det gäller optimering, och det har pågått en del ryck.

Galaxy S5 capture

syntetiska tester


För att bedöma Galaxy S5 vi också föremål för två syntetiska benchmarks, med tanke på att tillverkarna ibland fuska på vissa tester, driver komponenter till sina gränser. Självklart anser vi det faktiska utförandet, men med tanke på denna nackdel, är det intressant att observera sådana avvikelser från tidigare generationer.

Geekbench 3


Geekbench utför en serie operationer för att mäta prestanda hos minnet och processorn. Den ger två poäng, inklusive multi-core poäng, vilket är den vi använder i våra mätningar.

Samsung Galaxy S5: testet

Galaxy S5 rankas här i ledningen, före HTC One M8. Och det är inte förvånande eftersom den använder samma SoC, den integrerade versionen i S5 arbetar med en högre frekvens.

3D Mark


3D Mark inser rendering 3D-scenen i realtid. För detta test använder vi Ice Storm obegränsad läge, vilket gör i "utanför skärmen" -läge, det vill säga utan hänsyn till definitionen av skärmen.

Samsung Galaxy S5: testet

Vi vet att HTC har optimerat sin senaste smartphone för 3D Mark och den övre resultatet med HTC One (M8) förefaller därför lite misstänksam här. Men skillnaden är ändå för liten för att binda. Den mest intressanta skillnaden att notera är att med hänsyn till Galaxy S4: Adreno 320 monteras på den senare för den grafiska delen överskrids.


autonomi


För att bedöma oberoende, vi lastade S5 97% vid mottagandet av föremålet och vi började Battery Log, ett gratis verktyg som helt enkelt som namnet antyder att hålla en dagbok över förändringar i laddning över tiden. 5 timmar senare, föll batterinivån till 36%, med omfattande användning. Surfa på Internet, ta bilder och video i full HD och 4K, använda skärmen med maximal ljusstyrka, aktiverat Wi-Fi, en del tv-spel, samråd med filmklipp, samtal, biometriska sensorer tester och hjärtfrekvens, etc. Vi kan upprätta en priori genom extrapolering en livslängd på cirka 8 timmar under dessa förhållanden, som lämnar hopp om ett liv i mer än en dag vid måttlig användning.

Samsung Battery < föregående Nästa sida > Redigerad på 2015/09/17 vid 13:03