LG G Watch R: riktigt anslutna runda shows

LG G Watch R kommer bara några månader efter den första G Watch tillverkare, som hade kämpat för att övertyga oss. Med utgångspunkt i en mycket mer tilltalande design och efter några förbättringar Android Wear är vi äntligen i närvaro av en klocka ansluten riktigt lyckad? Möjligt!

Det ser ut som en klocka!


Den första livré Android Wear klockor mer som mini smartphones inte är monterade på en vacker armband. Motorola har placerats mycket bar med sin eleganta Moto 360 till "cirkulär" skärm och ädla material (metall, läder, glas).G Watch R är samma utmaning: att föreslå en ansluten klocka som ser ut som en "riktig" visar, men i stället för att välja minimalism Motorola, LG cheek "vackra män klocka" Omega sätt. Är det framgångsrika? Åsikterna går isär: några dagar, har vi alla hört talas om "klass" till "hemskt." Utöver dessa subjektiva överväganden kan vi åtminstone säga att det verkar väl lämpad för sin nörd och manliga publiken, och att metallhöljet är mycket väl färdig, även om vissa detaljer är förbryllande: det verkligen behövde bränna minuter på fälgen runt på skärmen?

LG G Watch R 1LG G Watch R 5

Liksom Motorola, LG valt en läderrem, ett lovvärt syfte, men inte helt tillfredsställande. Förutom det faktum att materialet medför tätningsproblem (medan G Watch R är certifierad IP67), är läder styvare än Moto 360 (som tillverkas av företaget Horween) och alltför vår smak, vilket gör att stänga armband runt handleden lite smärtsamt. Lyckligtvis i samtliga fall är utbytbarhet krävs!

Undersidan av klockan är i matt plast och har en pulsgivare och kontakter för att ansluta till laddaren. Detta är mindre klassen, men också mycket mindre skrymmande än basen induktion av 360 Motorcykel.

En verkligt runda skärmen och effektiva komponenter


Den cirkulära skärmen i centrum av den G Watch R är ett argument som LG utnyttjade under presentationen av G Watch R: till skillnad från Moto 360, är ​​det inte hyvlat på botten. Denna kompromiss, nödvändigt att betona finhet av gränsen, har tjänat Motorola visar smeknamn som "Moto 270" och gränssnittet inte lida alltför mycket i praktiken finns det fortfarande något uppriktigt ironiskt nog på vissa fronter där siffrorna är stympade, och där den andra handen försvinner momentant från ytan.

LG G Watch R 4

LG runt problemet, men måste offra på skärmstorlek: medan fallet är inte mycket större än Moto 360, omgiven av en imponerande band. Avsluta "nästan gränslösa", men det lämnar utrymme för elektronik.

Skärmen är visserligen mindre, men dess upplösning är finare. teknik sidan har LG valt en P-OLED panel, som redan hade sett dess G Flex. Den största fördelen är den samma som Super AMOLED-skärmar från Samsung: de svarta är helt svart, och framför allt, inte konsumera något. Och det är särskilt användbart på "skärmsläckaren" -läge som kontinuerligt visar nålar eller tid på mörk bakgrund. Belysningen är korrekt, men fortfarande utgör problem i solen, och vi beklagar avsaknaden av en sensor för omgivande ljus: som den första G Watch. Som sagt, Moto 360, det var inte mer effektivt.

LG G Watch R 6LG G Watch R 7

Resten av specifikationerna är lika relevant. LG har valt en Snapdragon-processor 400 vid 1,2 GHz. Det kan tyckas mycket för en liten klocka, men det garanterar ett bra flöde av systemet, särskilt när Motorola stod inför många idioter (mer eller mindre mildras sedan). Och detta val kompenseras av en 410 mAh batteri som ger större självständighet till genomsnittet.

Vid användning: bäst i Android Wear?


Sedan lanseringen av den första Android Wear klockor såg vi Googles system för att mogna som ankomsten av nya modeller. Låt oss vara tydliga: Använd fortfarande ganska begränsad i sin användning som inte har förändrats mycket: display meddelanden från telefonen och vissa Google Nu-kort, GPS-navigering offset på display, mediaspelaren kontroll och diktamen / kontroll röst.

LG G Watch R 2LG G Watch R 3

En första större uppdatering, men raffinerade systemet, korrigera vissa brister. Kontrollerna media är nu tillsammans på en skärm och, ja, vi kan äntligen justera volymen! Förresten, appen Google Play Musik för att lagra några låtar på den inre rymden, och G Watch R, liksom alla bära klockor, innehåller 4GB.

Bär Gränssnittet rör sig inte: det är enkelt förutsatt att du förstår principen bygger på vertikala och horisontella skannar kort, ett begrepp som inte nödvändigtvis lätt att bemästra i början. Vi uppskattar ändå flytbarhet på G Watch R, och återigen elegansen av den cirkulära display. LG har tvingat på alternativa fasader: alla ska hitta sitt konto, även om vissa är uppriktigt kitsch.

LG G Watch R 8LG G Watch R 9

I samtliga fall har de en skärmsläckare läge som lämnar nålar eller synliga siffror: inget behov av att vända sin handled för att se tiden. För dem som absolut skulle spara deras batteri är accelerometer som gör att displayen är ganska lyhörd.

En annan viktig punkt är kontroll av röst och i våra tester i relativt bullriga miljöer, fann vi ganska effektiva mikrofon statliga kommandon eller diktera meddelanden. I själva verket för det mesta problemet främst kommer från den relativt korta fönstret för att tala inför röststyrning modulen stängs av.

Fitness funktioner är en liten pryl: pulsgivare gör vad han kan, och verkar åtminstone relativt stabil, såsom Moto 360. LG erbjuder inte dedikerad app, till skillnad från Motorola, men Runkeeper och andra Runtastic redan har apps kompatibel Wear.

En punkt även program: det är fortfarande långt ifrån en komplett plattform viktigt, men nykomlingar visas regelbundet. Microsoft tog nyligen OneNote, till exempel, gör det möjligt att använda röstkommando "Ny anteckning" med smartphone app för användare som föredrar lösningen gjordes i Redmond till Evernote och Google Keep.

Autonomi: en bra överraskning


Den första LG G Watch redan kännetecknas av en betydligt större autonomi vad vi hade kunnat testa i ansiktet. Under tiden, Motorola har väsentligt förbättrat uthållighet av dess Moto 360, men G Watch R verkar ett snitt över resten. Det är långt ifrån autonomi en klassisk klocka, men det är lätt att nå och en halv dag eller två dagar utan laddning, medan Moto 360 förblir oförutsägbar. När det gäller smartphones, är det känt att sörja oförstörbara klockor: 2 dagar, kan det tyckas för mycket, men det börjar inte straffas.

vår åsikt


LG G Watch RLG G Watch R ger ytterligare bevis för ihållande takten i utvecklingen av anslutna klockor. Inom några månader, den Android Wear ekosystemet ökat från misslyckade modeller för produkter som Watch R eller 360 Moto fortfarande långt ifrån perfekt, men mycket mer övertygande.

Den bästa ansträngningar när det gäller energiförbrukning genom att justera skärmen tandem / SoC / batteri. Valet av P-OLED-skärm är mycket speciella ljud och gör det möjligt att överväga en dag utan omladdning användning: det är långt ifrån autonomi våra drömmar, men det blir bra.

Utformningen av klockan kan dela, men vi måste hylla LG för att våga kommersialisera den här gången något annat än en stor rektangel flankerad av en gummiband. Vila intresse produktkategorin i allmänhet kvar att rensa. Underlåtenhet att göra nödvändiga, G Watch R är med Moto 360 klocka anslutit mest attraktiva vi har sett hittills, och framsteg på de viktigaste punkterna som vi trodde var ibland oöverkomliga på tidigare modeller.

Moto 360: upptäcka billiga erbjudanden på vår prisjämförelse!

LG G Watch R

! Ju mer + + God ytkvalitet vätska och lyhörd gränssnitt + Clear display ... Och verkligen rund Autonomi + nettoavskrivnings progrèsLes Design: love it eller hatar - Nej luminosité- läderrem sensor rigide3Finition också!särdragautonomiergonomi

Redigerad på 2017/09/26 vid 05:01