Cooler Master Cosmos II Test: Slutligen efterföljaren!

Cooler Master Cosmos IIEfter mer än 4 års väntan var det bara inom ett par månader. Medan han tippade till september 2011, är det i slutändan inte förrän i början av 2012 för att se slutligen visas efterföljaren till Cosmos Cooler Master, high-end bostäder av varumärket.

Sann referens för spelare , Cosmos har äntligen säkrat sin härkomst med den andra versionen av Cooler Master fallet. Att upprätthålla en allmän konstruktion som liknar sin föregångare, den nya fall innehåller emellertid många förändringar medan målet är återigen på höjden av det pris som Cooler Master. Vad då döljer Cosmos andra generationen, vilka är de ändringar som gjorts av den taiwanesiska tillverkaren och hur gör Cosmos II nästa prestanda? Alla svar på dessa frågor i följande rader!

presentation

Cooler Master Cosmos II
huvud~~POS=TRUNC
materialArmeringsnät metall, plast
färgsvart
formatXL-ATX, E-ATX, ATX, Micro-ATX
Dimensioner (HxDxW)704 x 664 x 344 mm
vikt22 kg
kapacitet
platser 5.25"3
pitches 2,5" / 3,5"11/13
expansionsplatser10 + 1
tillbehör
fans200 mm på framsidan (sug)
140 mm vid den bakre (extraktion)
120 mm topp (sug)
2 x 120 mm på den sida (sug)
front~~POS=TRUNC Ports2 x USB 3,0
4 x USB 2,0
1 x eSATA
1 x hörlurar
1 x mikrofon utgång
andraÅtgärder sattes 4 fans (2 på sidan 2 ovan).
De som hade känt Cosmos eller förnamn förmodligen kommer att känna igen i denna Cosmos II en del av dess utformning påminner om sin föregångare. Detta är givetvis aluminium poler, vilket överhäng höljet. Är de bärhandtag? Inte riktigt ... Ty om dessa bågar finns stadigt fäst vid höljet, 22 kg av djuret inte riktigt tänker resa i LAN!

Cooler Master Cosmos II
En särskilt viktig vikt som åtföljs av lika imponerande dimensioner: över 70 cm hög, 66 cm djupa och omkring 35 cm bred! Bredvid det Cosmos II, den första versionen av high-end bostäder Cooler Master lösenord för en liten modell! En massiv huset så som ställer, men också utmärker sig genom en särskilt designarbete, återfinns i kroppar av racerbilar, från Cooler Master. I vilket fall som helst mycket aerodynamisk profil av sidoväggarna eller övre delen av huset och dess svarta klänning ge Cosmos II ett aggressivt utseende som förmodligen kommer att tilltala spelare.

Låt oss börja rundtur i den övre delen av huset. Så vi hittar där aluminiumstänger, verklig varumärke av Cosmos sortiment, men också en glidande panel, även i aluminium. Förutom att ge detta element i design, vet att denna panel skyddar en kontrollpanel som ger funktionen startknappen på maskinen, återställningsknappen, men också fem andra knappar som tjänar till att reglera fläkthastigheten eller slå på lysdioder på den senare (när de är fyllda), kommer vi tillbaka.

Cooler Master Cosmos II Cooler Master Cosmos II
Liten klargörande på denna glidande panel: på vår testmodell har detta element med tanke på vår relativt känslig men värvningar, och det verkar som vi inte är de enda journalister har stött på det här problemet. Hållas informerad om problemet har Cooler Master försäkrat oss om att vi hade i våra händer en av de första modellerna av sina anläggningar och de som kommer att säljas påverkas inte av denna defekt. Till priset den säljs Cosmos II kan tillverkaren ändå inte råd med den här typen av approximation.

Avsluta beskrivningen av den övre delen av ärendet genom att undersöka anslutnings front: Cooler Master har glömt någonting och Cosmos II erbjuder övertygande fördelar, 2 USB 3.0-portar, 4 USB 2.0-portar, ljudkontakter klassisk och även en eSATA-port . Inget fel!

Cooler Master Cosmos II
Fasaden på Cosmos II är även utrustad med en glidande panel som under tiden inte orsakar oss några problem, även om vi förväntade oss att automatiseras, är det inte. Det avslöjar tre platser 5,25, men också två kuggstänger Löstagbar hårddisk, båda utrustade med en nyckel. Observera att denna panel är magnetiserad i sin topp, för att kompensera effekterna av gravitation.

Cooler Master Cosmos II Cooler Master Cosmos II
Om frontplattan och stödet av sidodörrarna är tillverkade av stål, är den senare helt täckt med borstad aluminium. Effekten garanteras så länge den ena eller den andra, öppningar "repade" på väggarna ger en visuell effekt ännu mer imponerande.

Cooler Master Cosmos II Cooler Master Cosmos II
Ett ord på sidoväggarna: Cooler Master har helt gjort om sin öppningssystem, eftersom det handlar om här med riktiga dörrar som öppnas genom inverkan av en enda knapp på baksidan av huset. Systemet är en enkel match, och om att öppna eller stänga, det är en behandling!

Cooler Master Cosmos II
Resultatet Image: Cosmos II breder ut sina vingar med en vinkel som är tillräcklig för att manipulera de element som är i den, men det är naturligtvis möjligt att helt ta bort dessa paneler installerade på gångjärn.

Cooler Master Cosmos IICooler Master Cosmos II
Avsluta denna beskrivning genom en omgång till det bakre av huset, där det upptäcks en 140 mm fläkt karosseriet för-pass för tre kablar till en avlägsen vattenkylning utanför. Det finns också några mindre än 10 expansionsplatser för dotter-kort medan en elfte positionen sker i den vertikala (under dörren öppningssystem) för att rymma en sådan fläktstyrsystemet.

Cooler Master Cosmos II
Slutligen kommer du att märka att Cooler Master har valt att placera matnings botten av fallet, vilket är fallet i de allra flesta modeller idag. Liten precision: strömförsörjningen är något förskjuten till baksidan av huset, medan den senare dock har en mycket viktig plats. Varför detta val? Vi måste öppna datorlådan för att förstå.

Cooler Master Cosmos II Cooler Master Cosmos II

Inside

Vid öppning av Cosmos II, upptäcker vi ett speciellt arrangemang, vilket förklarar både fjärrströmförsörjningen till den bakre och den mycket viktiga höjden av höljet. I själva verket, Cooler Master valde en konstruktion i två separata delar. Den nedre blocket själv är uppdelad i två delar, med en plats för strömförsörjningen för liten för att vara värd för de mest imponerande modeller. Därför förskjutningen på baksidan av målet, vilket gör att Cosmos II erbjuder bred kompatibilitet med nätaggregat marknaden.

Cooler Master Cosmos II
Ett ord om öppnandet av fallet: vi har noterat ovan, öppnar systemet Cosmos II är särskilt trevlig att använda. Men det bör också ange hur Cooler Master har arbetat avslutar sin fallet med dessa små gummi kommer dämpa sidodörrarna eller stål gångjärn vars robusthet är ingen tvekan om.

Cooler Master Cosmos II Cooler Master Cosmos II
Men tillbaka till ämnet och det nedre delen av Cosmos II. De två fläktar på framsidan är placerade på en dörr, också öppnas, tar sin egen och helt enkelt stänger världen. Det senare inte gömma sig under 6 platser kompatibla 2,5 och 3,5 tum, för att rymma lagringsmedia. Med 5 skåror anordnade i den övre delen av huset, precis ovanför och de två kuggstänger Löstagbar tillgänglig Cosmos II, skjuter den rutan Cooler Master Home förmåga att ... 13 hårddiskar eller SSD-enheter! Vad butik semester filmer ... Allvarligt, är detta lagringskapacitet driven, bilden av summan i fallet.

Cooler Master Cosmos II Cooler Master Cosmos II
Ovanför lagring bur, som innefattar 5 slitsar, en finner således både kuggstänger Flyttbara kompatibla bara 3,5 inches, men 3 platser 5,25 tum. En siffra som verkar rätt och en del skulle ha föredragit en fjärde slot 5,25 på ett högt torn som Cosmos II Cooler Master verkar han föredrog kapacitet för lagring.

Cooler Master Cosmos II Cooler Master Cosmos II
Avsluta med baksidan av fallet med de tio expansionsplatser och en plats för strömförsörjningen, som vi nämnde ovan. Notera gummibanden på stöd för att hysa ditt block, är målet självklart att dämpa vibrationer så att de inte överförs till huset.

Cooler Master Cosmos II Cooler Master Cosmos II

ventilationssystem, luftflöde

När man diskuterar ventilationssystemet, tror främst fan. Men det finns andra element som ingår i luftströmmen av ett fall som gälar skrivna av Cooler Master på sidorna av Cosmos II. Placeras på vardera sidan av huset, de möjliggör ytterligare luftintaget, utöver den traditionella ingången till framsidan av fallet. Noterar i förbigående att aluminium poler på vilka Cosmos II är försedda med gummidynor som minskar risken för överföring av vibrationer till marken.

Cooler Master Cosmos II Cooler Master Cosmos II
Cosmos II är en bostad kan ta emot inte mindre än 10 fans. Tre modeller av 120 mm kan placeras på toppen av huset (Cooler Master ger en), två fläktar 120 mm är dedikerade till kylning av de bur hårddiskar placerade vid botten av tornet, en modell av 200 mm suger den luft på framsidan av huset är två andra platser 120 mm anordnade på sidodörren medan den femte och sista fläkt tillhandahålls av Cooler master sker på baksidan av huset. Observera att det har en diameter på 140 mm, men du kan byta till en modell av 120 mm, stödet är tillgängliga i detta format.

Cooler Master Cosmos II Cooler Master Cosmos II
Alla fans kommer med Cosmos II är utrustade med en 3-stiftskontakt som inte tillåter reglering av avancerad PWM, men Cooler Master har fortfarande planerat att kunna styra fläktens varvtal via kontrollpanelen toppen av dess hus. Fläktarna hanteras av gruppen (HDD, GPU, Top och Front) och kan fungera i tre olika hastigheter: en första stöd och du spenderar 5 till 7V, en andra stöd och matningsspänningen från 7 till 12V. Notera att var och en av dessa stöd är avbrutna av en väl markerad pip som är säker på att irritera snabbt. Slutligen har endast den bakre fläkten inte har en dedikerad kontroll.

Cooler Master Cosmos II Cooler Master Cosmos II
Ett ord på fläkten placerad på toppen av fallet: vi har inte att göra med en utsugsfläkt som är fallet i de flesta fall, men en sugande fläkt. Ett överraskande val från Cooler Master Cosmos II som placerar stark press, eftersom endast fläkten på baksidan roll är att extrahera den varma luften. Detta är dock ett förslag layout, som ni uppenbarligen kan passera utsugsfläkt att utvisa varm luft som ackumuleras i detta skede av tornet.

Cooler Master Cosmos II
Luftflödes akter i detta Cosmos II är ganska ovanligt, särskilt med det antal luftventiler som är försedda höljet. Relativisera detta meddelande som anger att sidogallren och sugning utförs av strömförsörjningen (på grund av ljusbågar som väsentligt höjer bostäder) kommer att mata den nedre delen av det isolerade höljet, påminde, från toppen. Målet här är att kraftigt kyla buren att presentera hårddiskar i detta utrymme och ingenting annat, medan ingen fläkt kommer extrahera varmluft i denna del, om inte ditt nätaggregat är försedd med en sådan anordning, som blir alltmer sällsynta.

Cooler Master Cosmos II - Kylning
Beträffande den övre delen av fallet som vi har sett, två sug fläktar för en extraktion. Ett positivt trycksystem som förmodligen skulle bli effektivare om 200mm fläkten på framsidan av Cosmos II var inte bakom en imponerande bur enheter. Och medan de två burar som är närvarande i den nedre delen av tornet extraheras fullständigt, en placerad innan fläkten lämnar efter sig ett metallstöd som förhindrar optimering av luftflödet från den främre till den bakre.

Bra punkt men för dammfilter: någonstans mellan luft har Cooler Master planerat en filter. Så fann vi en i den övre delen av huset (vilket är tillräckligt för att understrykas sällsynta), en annan i framför tornet, tredjedel i strömtillförseln och den sista på sidodörren. Slutligen, notera att endast den främre fläkten är utrustad med lysdioder och en dedikerad strömkontakt, men vet att Cosmos II kan hantera upp till tio fans med lysdioder.

Aggregatet, för användning

Du förstod att Cosmos II har ett inre utrymme bekvämare. Vi förväntar oss därför en snabb och enkel montering i ett sådant fall. Och så var fallet. Inte bara för att det tillgängliga utrymmet för att manipulera de olika komponenterna mycket lätt, men också för att Cooler Master inte snåla på ergonomi dess fall. Förutom sidodörrar och exemplarisk öppningssystem, kan du njuta av fästsystemet scanners, liknande det som fanns i Cosmos förnamnet, men så effektiva. Dessutom lådorna finns för lagringsenheter: de kommer att omge dina hårddiskar på kortare tid än det tar att skriva.

SSD sidan är lite annorlunda, eftersom du kommer att använda skruvar för att säkra dem ordentligt. Detta är en av de enda gånger du kommer att använda detta verktyg under installationen, som Cooler Master har planerat handen skruvar till expansionsplatser i synnerhet (även om vi skulle ha föredragit en mer modern låssystem). Det finns inte mycket att montera moderkortet som du kommer att tvinga dem, eftersom ingen ännu har hittat ett sätt att avstå skruvmejsel för detta förfarande.

Cooler Master Cosmos II Cooler Master Cosmos II Cooler Master Cosmos II
Cosmos II har ett utrymme och därför mest imponerande funktioner är lätt att hitta plats. Cosmos II stöder verkligen moderkort XL-ATX, kylarna vars höjd kan nå 19 cm, och de lösningar till fyra grafikkort (SLI eller Crossfire), varvid den senare mätning upp till 38,5 cm. Våra komponent tester har därför naturligtvis tas upp utan problem, medan den stora öppningen som bakom moderkortet (och kompatibla med den senaste Intel socket LGA2011 och AMD FM1) tillät oss att ställa in våra kallare lätt.

De som föredrar vattenkylning istället fans kommer att vara glada över att se att Cosmos II är ett fall som lämpar sig mycket lätt på denna typ av användning. Det finns två alternativ: du kan installera kylaren är på toppen av höljet (tillgänglig för en längd av 36 cm) eller i botten av fallet, i stället för två hårddiskar burar (med ett utrymme 24 cm vid de flesta).

Observera att vi inte behöver ta bort sidodörrarna för att göra detta arrangemang, även om denna operation är särskilt enkel. Kabelanslutningen till baksidan av moderkortet också har visat sig vara mycket enkel, tack vare det stora utrymmet för Cosmos II mellan moderkortet och den bakre väggen. Gummikabelgenomföringar var resistenta, väl positionerat och tillräckligt många som Cooler Master har gjort saker genom att leverera ett dussin buntband för att perfekt passform och en mycket användbar förlängning för CPU-kraft . Slutligen är resultatet mer än övertygande och kommer att glädja dem som uppskattar konfigurationer med lök.

Cooler Master Cosmos II Cooler Master Cosmos II

föreställningar

Vi ville kolla några avläsningar av temperatur och ljudtryck. Här är konfigurationen:
Computer Bureau Dell Dimension 3100C
  • Moderkort Asus P7P55D Deluxe
  • Intel Core i5 750 2,66 GHz,
  • Noctua kylare NH-C14 (en fläkt 5 V)
  • 4GB DDR3-1066 minne,
  • Corsair AX 750 effekt (semi-passiv),
  • NVIDIA GeForce GTX 480
  • OCZ Vertex 2-systemet
  • Hitachi 3 TB hårddisk @ 7200 RPM under lagring

Rumstemperaturen vid tidpunkten för testningen var 18 ° C, omgivningsljudtryck av 33,3 dB (A). Försöken utfördes under Windows 7 Ultimate 64-bitars Edition med Service Pack 1. Det buller mätningar göres vid 15 cm framför, på sidorna och ovanför huset. För varje påstående, varierade vi hastigheten på fall fans som deras tre driftlägen.

prestanda Tabell
Klicka för att förstora
När man läser dessa resultat kan vi lugnt säga att Cosmos II är inte en lugn bostäder. Även om tystare mode bevarar fortfarande våra öron, mätaren visar fortfarande en bra 37,7 dB (A) till vänster i rutan, där buller är den mest högljudda. I jämförelse, visar Corsair Carbide 400R 35,5 dB (A) vid disken, under samma betingelser.

Han förvaltar Cosmos II att göra bättre när det gäller att kyla? I vila, inte riktigt, men i belastning, tjänar mellan 1 och 3 ° C för den processor och 4 ° C i grafikkortet. Det är intressant, särskilt i belastning och maximal ventilation, är det fortfarande på lägre ljudtrycksnivåer än de som genereras av Carbide. I korthet är Cosmos II effektivare ansvarig i vila, och det är bra eftersom det är ett klart fall för spelare.

Men det nyfödda Cooler Master absolut inte glädja dem som söker tystnad och vi skulle ha velat ha mer skillnad mellan de tystaste läget och mellanläget, i synnerhet som kylningen är redan mycket bra vid låga varvtal. För vi får inte glömma att Cosmos II rymmer 10 fans: vi föreställa bullernivån i en sådan konfiguration ...

slutsats

Cooler Master Cosmos IIför spelare, året börjar bra! På grund med sin Cosmos II, förutsatt att de en av de mest framgångsrika fall vi har haft händer. Design arbetat mycket, utmärkt byggkvalitet, materialval, avsluta utan förebråelse ... Det finns inget att klaga på, Cooler Master har gjort ett bra jobb!

Bra big-låda respekterar Cosmos erbjuder också en kapacitet rekord med 10 expansionsplatser och inte mindre än 13 platser för hårddiskar! En kapacitet lite överdrivet men lyckligtvis modulär, eftersom hårddiskar är alla flytt burar. Så du kan ställa in för att passa Cosmos två som behövs, för att införa en vattenkylning radiator, till exempel.

Ventilation är också justerbar och Cosmos II kan innehålla upp till 10 fans. När du skapar luftflödet som är bäst för dina inställningar, den som föreslås av Cooler Master, även förbättrats, är redan så effektiva som bullriga. Prestandan när det gäller kylning är utmärkt, även när fläktarna sväng vid minimum. Förordningen är nästan tillfällig och det finns en stark satsning som irriterande pip punctuating varje pressar på manöverpanelen snabbt kommer att avskräcka användning.

Du kommer att förstå, trots vissa brister har Cosmos II förförde oss. Men dess imponerande storlek, vikt utöver det vanliga, hans bullriga fan och i synnerhet dess höga priset har inte för avsikt det till alla. För 350 euro, är det fortfarande en mycket viktig investering för bostäder utan ström på det. Men för vissa lyckliga spelare, kommer det att vara värt nog. Hur som helst, det var inte förrän i slutet av januari (utan mer från Cooler Master) för att se den landa på läktaren.

Cooler Master Cosmos II

Ju mer + från rymden! / Kapacitet + Föreställningar i kyla + Design / ytfinish + Cable managementLes avskrivningar och införa lourd- Inte en modell av lugn stund svaga övre luckan - The prix4DesignergonomikylningtystnadRedigerad på 11/07/2012 vid 11:42