Adjö Laser Mouse Microsoft Bluetrack

Microsoft logo Efter veckor av reta på sina webbplatser, Microsoft lyfte slöjan tidigare denna månad på sin nya Bluetrack-teknik till möss. Hårdvaran uppdelningen av mjukvarujättens har verkligen utvecklat en ny optisk spårningssystem lyckas laserteknik, med nummer en fördel, för att säkerställa en fungerande hans musen över en mängd olika ytor.

För att inviga denna nya generation av optisk sensor släpper Microsoft två nya möss: Microsoft Explorer Mouse och Microsoft Explorer Mini Mouse. Om den första är en uppladdningsbar trådlös mus till stationära datorer, den andra avsedd för bärbara datorer, medan både naturligt dra nytta av sensor med Bluetrack Technology. I följande rader kommer vi att presentera Bluetrack teknik, genomförandet och de första två möss som gynnas. Vad slutligen hälsar laser?

Microsoft Explorer Mouse Bluetrack - 2

Microsoft Bluetrack Technology


Microsoft Bluetrack Technology Logo Anstiftare av den första optiska sensorn mus, är hårdvara uppdelning av Microsoft känd och känd för de många innovationer har kunnat införa i världen enheter. Alla har kanske inte haft den förväntade framgång, men vi har fortfarande kvar att Microsoft var först med att föreslå en mus utan boll, med optisk sensor så när han var också den första att införliva en fjärr sin mus innan nämnda flerriktningshjul. Bluetrack-teknik under utveckling i 18 månader med Microsoft, är en del av denna lång rad innovationer och nedgången saknar fortfarande om Bluetrack verkligen en milstolpe i historien om datorer, har tekniken fortfarande en del vissa fördelar.

Microsoft Explorer Mouse Bluetrack Electronics
Microsoft Bluetrack Electronics

Med Bluetrack, är huvudidén att ersätta belysningslaserströmmen mus genom en bredare ljusstråle och det uttalade syftet att upplysa desto viktigare glidytan. Genom att utöka strålen, Microsoft ser till att studsar ljuset på ytan kommer att bli fler, i synnerhet om det aktuella området finns ojämnheter (en matta eller matta till exempel). Enligt tester som utförts av Microsoft Bluetrack-teknik, som kvarstår som ägare tiden säkerställer driften av musen på ännu svåra ytor såsom trä, granit, marmor, mattor.

På frågan om valet av färgen på belysningsstrålen, ledde en blå stråle, Mark Depue, ingenjör på Microsoft, säger att den blå färgen är en som ger den bästa kontrasten med en mycket lägre buller monitor rörelser så exakta som möjligt. Och för att betona enhetligt utseende av upplysning eftersom Microsoft ingenjörer har utplacerade ansträngningar rugga att ljusintensiteten är densamma över hela bredden av balken för att undvika att ha mer än ljusa områden andra. Dessutom skulle den blå belysning vara mindre känsliga för damm än traditionell laserbelysning.

Microsoft Bluetrack Specification
Driftsdiagram av Bluetrack Technology

För resten, är Bluetrack teknik arkitekten på traditionellt sätt med en ljuskälla, som vi nämnt egenheter, och en sensor ansluten till en spegel optisk vidvinkel slag. Här, Microsoft indikerar att användning av ett vidvinkelobjektiv ger skarpa bilder av ytan i stället för optik som används i konventionell mus, som ibland kan producera suddiga bilder. Att sammanfatta funktionen hos Bluetrack, den blå LED tänds ytan och rebound av denna belysning registreras av en sensor bakom den optiska vi nämnde nyss. Varje andra multipla bilder av ytan tas och analyseras av sensorn och skillnaderna mellan bilderna resultera i en ekvivalent rörelse av pekaren. Sensorn i fråga har utvecklats av Microsoft i sina laboratorier i Fort Collins: Detta är en fjärde generationens CMOS chip som gör att musen för att uppnå en optisk upplösning på 000 dpi 1, åtminstone på Explorer modeller Mus och Explorer Mini Mouse som berör oss här.

Microsoft Bluetrack Mouse tillbaka
Microsoft-mus med Bluetrack Technology: bakifrån! Nästa sida > Redigerad på 12/07/2012 vid 09:56