meddelade försvinnandet av SCART: vad man ska göra

Visste du att SCART-kontakten fortfarande bindande för TV säljs i Frankrike? Det är inte sedan den 5 juli slutligen 30 år efter starten på 1980-talet.

Sekretariatet för staten som ansvarar för statliga reformer och förenkling utfärdade igår ett pressmeddelande offentliggörandet i Europeiska unionens officiella tidning upphävande av dekretet av 7 februari, 1980 hade mandat uppfinningen Union tillverkare av radiomottagare och TV-apparater (SCART), SCART-standarden, den analoga motsvarande och förfader till HDMI.

Detta mått på "förenkling av chock" som aviserats av republikens president François Hollande i oktober 2014 mellan slutligen i kraft, medan den var ursprungligen planerad till slutet av 2014.

SCART

Nedläggningen av scart på framtida nya TV-apparater


Den övre delen av tv finaste sortiment som inte direkt har en stor hona 21-stiftskontakt för ett par år. Men de har alla en sådan post, ett eller annat sätt, genom en egen sockel och adapter.

Tillverkarna bör dra nytta av avlägsnandet av skyldigheten att ta bort ingångs SCART nästan alla sina kommande TV-apparater. Således kan de börja att minska tillverkningskostnaderna, men på nivåer så låga att försäljningspriserna inte ska sjunka. De kommer också och framför allt för att spara utrymme på kretskortet (med åtföljdes av analoga komponenter till digital), vilket kan stimulera utvecklingen av tv fortfarande lite tunnare, särskilt i posten som ofta full storlek Scart-uttag, och / eller att ge ytterligare HDMI- eller USB-ingång.

Adaptrar för oersättliga enheter


Efter en tid präglad av analog och standard definition (SD), SCART tjänat in på 2000-talet, främst på DVD-spelare och TNT adaptrar innan platta skärmar kommer att demokratisera och HDMI inte ersätter det.

När de köper en ny tv utan SCART, konsumenter som fortfarande använder sådana enheter har två lösningar. De kommer att ta tillfället i akt att uppdatera sin utrustning för att ersätta sina gamla satellitdekoder med ett nytt exempel, och därmed flytta till high definition. Eller för att ersätta deras DVD-spelare med en Blu-ray-spelare, från 70 euro.

De som använder oersättliga enheter, till exempel retro spelkonsoler eller VHS-video, som i sin tur kommer att använda en sammansatt adapter, inklusive TV fortfarande utrustade viss tid, eller underlåta att förvärva en SCART till HDMI-adapter, sålde 50 100 euro beroende på kvaliteten på den analoga till digitala omvandlaren (ADC).

SCART HDMI ScalerSCART HDMI Scaler
relaterade berättelser
  • TNT: Nej, TV: n inte vara föråldrade 2016
Redigerad på 2015/07/10 vid 00:26