Återskapa en borttagen fil: En praktisk guide

Där dator, många manipulationer bedöms kunde inte vara enklare med kunnig användare. Dock har han en dag lära sig att utföra! I form av faktablad, erbjuder vi dem som gör sin debut idag ett sammanfattande dokument för att uppnå något av dessa grundläggande uppgifter. Ju mer erfarna av våra läsare kommer också att njuta av denna nya tjänst för att omdirigera begäran om hjälp riktas till dem.
Header faktablad

faktablad : Åter en raderad fil


Alla som någonsin har närmat en dator vet hur lätt det är att förlora ett dokument. Tangentkombinationen "Shift" och "Ta bort" i själva verket denna förödelse, eftersom det förhindrar att hitta den raderade filen från Papperskorgen. Töm papperskorgen kan också visa sig vara en olycklig och destruktiv reflex. Om vi ​​råder dig naturligtvis mycket försiktig när du utför dessa operationer och om regelbunden backup kan spara många problem, vad du gör om en fil är ohjälpligt förlorad?

Det är ett program som kan hitta dokument trots ett slutligt radering. I själva verket är en fil permanent bort när den fysiska delen av på hårddisken har blivit omplacerad till inspelning av andra data. Tanken är att upphöra med att skriva och någon installation av program så fort vi ser en förlust av data (se rutan i slutet av sidan). Vi kommer att illustrera denna försiktighetsprincipen genom att erbjuda en återhämtning via en programvara som inte kräver installation, restaurering.Steg 1: Hämta och försiktighetnedladdning1. återvinna Restoration i vårt arkiv.
2. Var noga med att ladda ner mjukvaran på ett annat medium som innehåller filen att återhämta sig, som ett USB-minne till exempel.
3. Efter extraheras, Kör Restoration.exe från det mediet.


Steg 2: stöd och filtrera valHDD ValFramför allt måste du identifiera den plats där det registrerades filen raderas av misstag. Detta kan ske i "Mina dokument" eller annan disk katalogen "C:" eller på en annan lagringsenhet.

1. Välj sedan i "Drives" den enhet som innehåller den information som ska hämtas.
2. ange ett filter i rutan för detta ändamål för att accelerera forskningen.

Ett filter används för att minska antalet resultat för att hitta lättare den fil du vill. Det kan vara i form av ett stycke av namn samma fil eller förlängning (.doc till exempel).


Steg 3: Sök och valRestorationNär filter inrättas, måste du starta sökningen på den angivna lagringsenheten.

1. Klicka på "Sök borttagna filer" -knappen.
2. vänta sekunder tid till forskning. Varaktigheten av åtgärden beror på storleken och hastigheten på din hårddisk.
3. Välj i listan över hittade filer som du vill att återhämta sig.

Om du inte hittar en matchning, försök att ta bort filtret eller möjligen kontrollera att den valda platsen är korrekt.Steg 4: Backup och återställningny platsDu ser dina filer visas i listan i huvudfönstret? Så det är nästan vann! Det kommer bara börja återställa i en lämplig katalog.

1. Klicka på "Återställ genom att kopiera" -knappen.
2. Välj stöd som du sparar dokumentet.
3. Upprepa detta så många gånger som det tar att återställa alla dina filer.

Endast försiktighet under slutskedet: Undvik att använda backup till samma hårddisk som innehåller filen återhämta sig. Föredrar ett USB-minne eller en extern hårddisk.Några tips för att maximera dina chanser att återhämta en fil:

När du har raderat eller oavsiktlig radering av en fil måste du inte:
  • lägga till filer, tömma papperskorgen, prova att flytta valfri mapp eller någon annan manipulation som kan använda kluster tidigare tilldelats lämna din avlidne;
  • installera återvinning programvara efter radering av data. Helst ska det vara på plats innan en katastrof inträffar, eftersom deras installation kan göra permanent oåterkalleliga data (om de inte har registrerats på ett oberoende system hårddisk, på en andra partition en skiva extern hårddisk eller flyttbara media);
  • Defragmentera hårddisken efter förlusten av en fil. Om många av er ser detta Windows har en möjlighet att ta itu med erosion av prestanda, men vet att detta program djupt ändrar placeringen av de olika blocken (hans princip), kraftigt ökar risken för tydliga definitivt en förlorad fil;
  • vänta alltför länge innan en återhämtning eftersom minuter passerar, är sannolikheten stor att se allokeringsenheter, tidigare tillägnad filen, omfördelas till en annan orsak.
Slutligen, om möjligt, försök att arbeta på en partition som används av systemet, vilket gör att du kan isolera blocken för att hämta ständiga förändringar som sker på den enhet där ditt baserade system exploatering.

För att gå vidare

Här är några artiklar vars behandlingen kommer att avancera dig återhämta sig och återställa filer:
  • Återskapa förlorad data: tips och programvara
  • Säkerhetskopiering och återställning skivavbilden: en guide
  • Defragmentering: princip och programvara

Hämta Restoration Windows.