EU Boom 2 test: den bärbara sluten låda

För två och ett halvt år redan att Ultimate Ears - drivs av Logitech - gjorde sin kartong med EU Boom. Det har under tiden minskat i XXL i skepnad av EU: s Megaboom att återgå till normal idag men tight storlek med EU Boom 2. En förändring i trompe l'oeil - eller snarare öra?

Presentation och ergonomi


Det finns tester som kan köra fortare än andra, är EU Boom 2 en. Varför? Eftersom de flesta aspekter som kännetecknar produkten har ingenting förändrats. även förpackning är mycket bekant. När det gäller plasthölje, utanför de nya färgerna och ankomsten av en fälla kontakter, för att validera tätheten av V2 Ultimate Ears har inte sökt 12:00 till 02:00 p.m .. Utformningen av EU lockade Boom? Det finns ingen anledning att röra den.

Vi finner samma cylinder 18 cm hög och 6,7 cm i diameter, som väger lite mer än en halv kilogram (548 g, det vill säga, 10 g av mer än EU Boom). Finishen kombinerar plast med en mjuk, lätt seg och mesh bra: det är ren, elegant och alltid original, men överraskningen är borta. Minijack-ingång och mikro-USB-uttag placerad under kammaren - på båda sidor av den indragbara fixeringsring - är nu maskeras av gummilister.

EU Boom2 EU Boom2 8
EU Boom stänksäker blir vattentät, Klass IPX7: det kan vara nedsänkt upp till en meter vatten i 30 minuter. Som Megaboom slutligen. Detta är naturligtvis inte bra för att lyssna på musik under vattnet - om du aldrig har provat det, kan du försöka hitta att det inte är fruktansvärt ... Men en nomadisk kammare tog vara transporteras överallt och så småningom häcklade: oavsiktlig falla i en pool, en flod eller ett bad, skulle hon komma ut.

EU Boom2 10EU Boom2 2EU Boom2 3EU Boom2 6EU Boom2 7EU Boom2 9© Clubic.comEnceinte EU Boom 2 Boom 2 © Clubic.comEnceinte EU © EU Clubic.comEnceinte Boom 2 Boom 2 © Clubic.comEnceinte EU © EU Clubic.comEnceinte Boom 2 Boom 2 © Clubic.comEnceinte EU
Ultimate Ears lagt till en liten ergonomisk förfining till sin inhägnad: kontroll av gester. Tillverkaren talar om touch-kontroller, det är en form av underdrift. Tryck på övre delen av höljet är inte tillräckligt, måste vi snarare skriva eller banka glatt invända (en klapp för paus / play, två för nästa sång) medan du håller den i den andra handen - läggs på en tabellen det fungerar inte. En idé som snabbt vänder sig till konstgrepp, i brist på precision. Knappar annars skulle ha varit mer effektiva, men det skulle ha tvingat Ultimate Ears har ändra designen ... På framsidan, du alltid hitta de två stora knappar + och -, riktiga knappar som fungerar bra, dem.

EU Boom2 5
NFC och Handsfree fortfarande visas i förfrågningsunderlaget, så mycket bättre. Och om det välkomnar förekomsten av EU Boom genomförandet måste vi erkänna att det inte överskrider genren: equalizers förvisso, men tveksamt värde och en larmfunktion. Nej, är den verkliga intresse möjligheten att bilda ett stereopar med en annan talare: Boom 1 och 2, eller Megaboom Roll. För att detta ska fungera, kommer det fortfarande att se till att firmwares högtalare är uppdaterade. Detta argument av stereoparet tillåter Ultimate Ears kapitalisera på kunder först Boom att uppmuntra köp av en andra kammare. Slutligen är begreppet "social music" fortfarande gäller, eftersom Boom 2 kan ansluta till åtta smartphones, varav två på samma gång.

Ansökan UEBoom (2)Ansökan UEBoom (4)Ansökan UEBoom (5)Ansökan UEBoom (6)Ansökan UEBoom (8)Ansökan UEBoom (7)Ansökan UEBoom (3)Ansökan UEBoom (0)Ansökan UEBoom (1)© Clubic.comApplication EU Boom 2 Boom 2 © Clubic.comApplication EU © EU Clubic.comApplication Boom 2 Boom 2 © Clubic.comApplication EU © EU Clubic.comApplication Boom 2 Boom 2 © Clubic.comApplication EU © EU Clubic.comApplication Boom 2 © Clubic.comApplication EU Boom 2 Boom 2 © Clubic.comApplication EU

Autonomi och ljudkvalitet


Ultimate Ears har en batteritid på 15 timmar, som Boom, och förhindrar en fullständig laddning på mindre än 2 timmar 30 Framsteg har gjorts på batterier eftersom vid tidpunkten för den första bommen, en laddning tog ca 3 timmar 20. så vi tt uppspelning slinga av en varierad musikalisk panel för att stödja volym (halv, spottar det redan) tills allt Boom 2: högtalare höll 9 h i bästa fall (eftersom vi genomfört flera tester på två högtalare för att säkerställa detta överraskande resultat). En besvikelse poäng, ingår i förhållande till den första bommen. Det måste emellertid passa de annonserade 15 timmar av högst tredjedel av effekten (10 skåror 32 till exempel). Men ...

EU autonomi Boom 2
Den första Boom var utrustad med två aktiva omvandlare av 3,8 cm och två passiva radiatorer 5 cm som täcker frekvensområdet 90 Hz - 20 kHz. På Boom 2, betyder intervallet ändras inte, men arkitekturen passerar på två aktiva omvandlare av 4,5 cm och två passiva radiatorer av samma storlek. Medan bommen tillkännagavs vid maximalt 88 dB, detta Boom 2 skulle få 90 dB. Minns att 2 dB logaritmisk skala är enorm eftersom den dubbla ljudeffekten var 3 dB.

I praktiken vår ljudmätaren placerad en meter från högtalaren på vår testbana (kid A Radiohead) upp till 94 dB, men med en hel del distorsion och även sprickor. Samtidigt och med samma villkor, toppar EU Boom vid 90,8 dB: detta är två gånger mindre potent. Ljudet är inte mycket trevlig antingen men åtminstone det finns inga knarrar.

Nu tittar ner volymen för att ta bort distorsion, gäller följande: 83,2 dB till 83,9 dB och Boom 2 för Boom! I grund och botten samma sak. Detta innebär att Ultimate Ears vanligt ökat sin inneslutning utan maste posten: ekvivalent med renlighet, Boom Boom 1 och 2 ljud som högt.

Effekt med distorsion
De maximala storlek mätt med vår meter 1m gravid på samma provbit (kid A radiohead)

Power forward distorsion
Samma sak, men att sänka volymen för varje högtalare för att ta bort mättnad

Gräva djupare, till örat som ljudnivåmätare, inser man att kurvan har förändrats som Boom och Megaboom betedde relativt densamma, som för de ljudtekniker Boom 2 släpptes. Mer allvarliga (vi ser en topp vid 70-80 Hz), en mycket mer framträdande medium (en enorm puckel mellan 200 och 700 Hz), hög också stärkt medium (mellan 2 och 5 kHz) men akut återvänder till likvärdiga eller till och med lägre nivåer.

volymer frekvenser
Graf erhölls efter mätning av volymmätaren vid en m på varje enskild frekvens
På hög volym, toppen i låga slutprodukten distorsion sett ovan: det är trevligt att vill få mer bas, men med denna högtalare mall, är det verkligen rimligt? Ibland är det medium som gjorde sladdade på hög volym. Modere aptit i decibel (steg 24 av maximalt 32), det finns en fyllningskapacitet av stycket, identisk med den för bommen, men med mer attack i mellanregistret och dess allmänt varmare och smickrande. Där och bara där, är basen fördel faktiskt ganska häpnadsväckande och mindre grov än Megaboom.

EU Boom 2 åter en marvel Kind of Blue Miles Davis (inklusive spår ÄN SEN, rikt på låg-cons), med förbehåll för väl kvar under distorsionströskeln. Så det finns framsteg på den del som låter rätt, men inte riktigt användbar effektförstärkning. Låt oss avsluta med en slutlig mycket positivt, som gjorde mycket av framgången för Boom: Den rumsliga ljud 360 ° omslutande överraskande för en högtalare och dess storlek. På detta område, desto svårare är det!

slutsats

EU Boom 2 inspirerar samma känsla som Megaboom, testades i januari 2015. Samtidigt som vi beklagar bristen på produkt originalitet och storlek underutnyttjade av objektet, särskilt när det gäller ljudeffekt. Detta utan nedsättande inneboende egenskaper högtalaren: Design, finish, rumsliga, autonomi, sund balans.

Idag är vi i samma sinnesstämning: högtalaren är - fortfarande - mycket bra, men det på allvar känns värmas upp. Det är en Megaboom som skulle ha minskat den ursprungliga mallen av bommen, med en reviderad ljud rendering och förbättras i viss mån, men inte helt upprörande och mindre bekväm självständighet än tidigare.

Så det kommer frågan i åtanke: "Är det Ultimate Ears inte skulle vara alltför försöker att vila på sina lagrar? "Frågan är viktigare än svaret. Den Boom 2 erbjuds på 199 euro, priset på Boom ... Boom vid dess utgång som har sänkts till 149 euro och kommer troligen att fortsätta att se en prisnedgång i aktier. Såvida inte känslig helt tät karaktär av inneslutningen, är den främsta konkurrenten till bommen 2 därför ännu Boom 1.

Ultimate Ears Boom 2

Ju mer + Render balanserad / förstärkt bas + Diffusion 360 / påfyllningskapacitet + samtidiga anslutningar / par + stereo handsfree / designLes avskrivningsStröm Överskott maîtrisé- Sortering steg imprécise- Nyttan av tätning? Autonomy- 200 € rum / Ränte Boom mot en?ljud 3Qualitéautonomiefterbehandling

BoutiquePrixDétails
TopAchat124,90 €display
Darty129,00 €display
Amazon129,00 €display
Mistergooddeal129,00 €display
Materiel.net169,00 €display
BoutiquePrixDétails
Darty120,00 €display
Amazon120,00 €display
FNAC129,99 €display
BoutiquePrixDétails
Amazon120,80 €display
TopAchat124,90 €display
Darty129,00 €display
bagare129,00 €display
Mistergooddeal129,00 €display
BoutiquePrixDétails
Darty129,00 €display
Amazon129,00 €display
Webdistrib.com129,07 €display
Amazon223,14 €display
BoutiquePrixDétails
Darty129,00 €display
Amazon129,00 €display
Redigerad på 2017/06/11 vid 17:14