15 minutter med Rasmus Lerdorf, PHP skaberen

Rasmus Lerdorf
Rasmus LerdorfC'est i 1994 Rasmus Lerdorf opfundet PHP, oprindeligt et personligt projekt for bedre at styre sin hjemmeside. Mens PHP ånde i år sit femtende stearinlys, bruges det på en tredjeparts websteder. Hvorvidt Yahoo, Facebook eller offentlige steder, har PHP etableret sig i kobling med en database. WordPress til Drupal via Gallery og Joomla, at mange open source-projekter, der har hjulpet fortætte udvikleren samfund.

I anledning af forummet PHP 2010 arrangeret af AFUP (franske sammenslutning af PHP brugere) og i øjeblikket finder sted i Paris, vi mødte Mr. Lerdorf, der vender tilbage til oprindelsen af ​​sproget og dets udvikling.

Når du har oprettet PHP sproget til at løse et personligt problem, hvad var din motivation for at distribuere open source?

Rasmus Lerdorf: Åh det var dovenskab! Faktisk var jeg kommet til et punkt, hvor jeg ikke kunne klare det hele alene. Udviklere klagede og bad mig om at ændre enhver del af koden. Det var hårdt arbejde. Endelig var det så meget lettere at distribuere og lade andre ændre sig selv.

Vidste du eller har du håber, at PHP ville opleve sådan en succes?

RL: Nej, jeg havde ingen plan og ingen vision. PHP har altid været meget pragmatisk og jeg ville aldrig have troet, at en tredjedel af hjemmesider ville bruge en dag. Alle er startet korrigere dele af koden her og der og til sidst blev meget populær. Du ved, du kan ikke planlægge sådan en succes.

Hvad er din rolle i dag i udviklingen af ​​PHP?

RL: Der er mange dele af kode, som jeg ikke engang kender. PHP er blevet så bred, at jeg ikke kan give min godkendelse til alle udviklingstiltag. Programmørerne bekendt med nogle projekter støtter beslutningerne selv. For mit vedkommende, jeg forsøger at løse konflikter. Også jeg giver råd og tilbud tilgange.

Hvad er dit seneste arbejde?

RL: Jeg har i øjeblikket arbejder for opstart WePay. Jeg udvikler OAuth API'er. Før at jeg Planchais på APC (NDRL: Alternativ PHP Cache) til forvaltning af caching af data. Jeg har altid arbejdet på PHP kode portioner.

Hvad er de projekter, der udvikles i PHP, som du finder mest interessant?

RL: Det er svært, der er så mange og på mange forskellige områder. Jeg var meget imponeret over Drupal samfund. Også nogle arbejdspladser WordPress er meget interessant, især deres dobbelte strategi WordPress.org og WordPress.com.

Der er også denne fascinerende projekt, CrisisCamp, som gør det muligt for udviklere at forbundsorganer og håndtere naturkatastrofer. Det er noget fantastisk, der rent faktisk løser et problem. I begge PHP er et sprog, er det et redskab som et operativsystem, men i sidste ende kan vi gøre bemærkelsesværdige ting.

Hvis man tror databasen sårbarheder rejst af den amerikanske regering, 30% af software sårbarheder skyldes PHP-applikationer. Tror du der er et problem i at lære sprog og god praksis?

RL: PHP er et meget tilgængeligt sprog og begyndere starte med at lære det over en anden som Python eller Perl. Disse sprog er derefter bruges af erfarne programmører, der ikke laver fejl. PHP vil tillade nogen at nemt designe en idé og sætte det online hurtigt.

Men vi kan ikke gøre noget, der er både tilgængelige, men også kræve en dyb læring for at undgå fejl. Vi sandsynligvis kunne have gjort et bedre stykke arbejde i denne retning, men det ville have medført begrænsninger i funktionalitet. Så vi har brug for at holde en god balance, fordi vi udvikler mere omfattende ting, jo mindre de er nemme at greb. Nogle gange stoppede vi nogle projekter, netop fordi de blev virkelig tilgængelige.

Du arbejder syv år på Yahoo! Hvad var din rolle i virksomheden?

RL: I løbet af de første tre år, jeg har fået til opgave at migrere til PHP. Yahoo var et konglomerat af 35 tilkøbte virksomheder her og der, og hver med deres egne teknologier. For et stykke tid AC fungerede godt, selv i Europa. De forlod de respektive ingeniører til at støtte udviklingen af ​​deres produkter.

Efter Yahoo! ønskede at udvide i Asien og vil falde mange af sine hjemmesider. De havde brug for at standardisere deres infrastruktur. Det ville have været for svært at ansætte og uddanne udviklere på forskellige sprog. Yahoo! ønskede en homogen miljø.

Var ikke alt for svært at overbevise ingeniørerne til at ændre arbejdsredskaber?

RL: Hvis det var faktisk til tider vanskeligt, nogle nægtede at migrere. Dette har forstyrret mere end én, men ærligt nogle af deres teknologier var simpelthen ineffektive eller i uoverensstemmelse med de foreslåede hjemmesider. Og alligevel, migreringen var uundgåelig.

Når overgangen sker arbejdede jeg med ingeniørerne, der tager sig af rekruttering eller public relations. Overtage ansvaret for udviklingen af ​​den største internetside var en virkelig interessant udfordring, men når arbejdet er afsluttet, jeg havde ikke for mange grunde til at bo.

Vi hører mere og mere om JavaScript som en server-baserede node.js Hvad synes du om denne teknologi?

RL: Jeg tror, ​​der kan være en interesse i at bruge den samme klientsiden sprog og server side selv om de to ikke er identiske.

Tror du det nogensinde kunne være så stærk og udviklet PHP?

RL: Jeg tror, ​​det vil afhænge af økosystemet og som vil gøre tredjepartsudviklere. For eksempel hvis den ikke understøtter en database med LDAP, så dette vil simpelthen unødvendig. Databaser er meget vigtige i dag.

Hvad er din yndlings PHP ramme?

RL: Åh jeg ikke, de er alle dudes! De forsøger at være for generisk ønsker at opfylde behovene hos alle. Endelig virker det ikke. Jeg foretrækker specialiserede rammer såsom Drupal eller WordPress.

Endelig hvad med PHP 6?

RL: På nuværende tidspunkt har vi ingen mål for frigivelse af PHP 6, simpelthen fordi der ikke er nok udviklere. Vores oprindelige mål var Unicode-understøttelse. Men det krævede en masse arbejde for udviklere, fordi deres forlængelser ikke længere var funktionelle. Til sidst besluttede jeg at stoppe alt og bevæger sig langsommere og med mindre skridt overgangsperioderne.

tak.Redigeret den 12-07-2012 ved 09:52