Spectre X360: 10h batterilevetid for bærbare HP

HP Spectre X360 er et konvertibelt notesbog hvis hovedinteresse for at tilbyde en autonomi på 10 timer. Men det er ikke dens eneste aktiv, og denne model kan meget vel have potentialet for en bestseller.

Oplev vores nyekøb guide lighter notesbog, ultrabook og hybrid.


Længe forblev fokuseret på posten og mid-range, har HP nylig genoplivet premium segmentet. Spektret 13 repræsenterer den første bevægelse af den amerikanske producent i denne retning, og X360-versionen af ​​denne laptop sikrer dens kontinuitet.

Du skal dog ikke gå at tænke, at det Spectre X360, afsløret på MWC tidligere på året, er kun en kosmetisk ændring til sin forgænger. Denne laptop har et strejf brug avanceret, at tillod ikke Spectrum 13: dens skærm er baseret på et hængsel, der tillader ham et skifte til 360 °. Ny til HP, men ikke rigtig i konkurrencen: producenten gør i denne forbindelse, at indhente.

Derfor, hvad argumenter det X360 spektrum han har at hævde at skelne en Yoga Pro 3 Lenovo bærbare computere eller andre lignende dette? Svaret i denne test.

HP Spectre X360

HP vender sig til Yoga


Den dobbelte hængsel, der ikke overraskende Spectre X360 Lenovo, med sin Yoga 13, havde banet vejen for denne type af konvertible notebook er der næsten to og et halvt år. Intet nyt dengang, men en præstation, der forbliver ren, med en alvorlig enhed i sin konstruktion og der synes at drage fordel chok år.

Tilsvarende snittet af denne maskine er mere moderne: 17 mm, er det stadig mere end 12 MacBook 13,1 mm eller en Lenovo Yoga 3 Pro 12,8 mm. Og facet på forsiden af ​​kabinettet er ikke nok til at genvinde følelsen af ​​delikatesse og lethed, der også findes på Asus Zenbook. En effekt forstærkes ved at skære Spectre X360, mere kantet end spektret 13.

HP Spectre X360
Den dobbelte hængselssystem anbragt af HP på sin celle er naturligvis ikke fremmed for denne relativt tykke. For at sikre en vis udholdenhed, kan hængslerne, der holder skærmen i en hvilken som helst position ikke være for tynd. Et valg valideret på området: enheden giver indtryk efter et par dages brug, en vis robusthed og synes at bære vægten af ​​år.

HP Spectre X360
En anden ændring er imidlertid mindre HP opgav tofarvede kjole til at holde kun lysegrå, hvilket naturligvis minder bærbare computere fra Apple-mærket og fremhæver den massive brug af aluminium. Denne letvægts materiale forhindrer ikke ham til at halte lidt overvægtige i forhold til konkurrenterne (1,48 kg).

Displayet dog stadig det samme: touch, nødvendigvis, så strålende. Meget lyse. Overvejelserne er mange i overensstemmelse hermed. Heldigvis pladen er både lys (434 cd / m) og relativt høj kontrast (647: 1), ud over at være bemærkelsesværdigt godt kalibreret (gennemsnitlig delta E på 2,3 kun).

HP Spectre X360

Et stort udvalg af konfigurationer


Intel Badge Core i5 4. generation (Haswell)Det testede i dette tilfælde HP Spectre X360 har 13-4000nf reference (også markedsføres under 13-4095nf reference, fra hvad vi så). Dette er den mest beskedne version, og derfor den billigste af denne notesbog, som er sammensat af følgende konfiguration: Full HD (1920 x 1080), 4 GB RAM (DDR3 @ 1600 MHz) Core i5-5200U (2,2 / 2,7 GHz), SSD (M.2 formatere ved A.DATA) med en kapacitet på 128 GB.

Hvis du kan erstatte denne lagringsmedie, er det ikke tilfældet RAM loddet til bundkortet. Derfor interesse andre (og mange) konfigurationer fra HP:
  • 13-4099nf Full HD, Core i5, 8GB RAM, SSD 128GB
  • 13-4003nf Full HD, Core i5, 8GB RAM, SSD 256GB
  • 13-4097nf: Full HD Core i7, 8GB RAM, 256GB SSD
  • 13-4002nf Full HD, Core i7, 8GB RAM, 512GB SSD
  • 13-4096nf: Quad HD, Core i7, 8GB RAM, 512GB SSD
Alle disse versioner er udstyret med en touch skærm, Wi-Fi modul 802.11ac 2x2, styre Bluetooth 4.0, og tilbyder den samme forbindelse, der består, please, tre USB 3.0-porte (en af mere end spektret 13), i fuld størrelse HDMI-udgang, en anden mini-DisplayPort format, audio jack sikre input og output (headset) og en SD-kortlæser . Tykkelsen af ​​enhver relativ af denne maskine er god, selv om nogle kan fortryde fraværet af Ethernet-stik.

Inde i rammen, et sidste element fælles for alle disse konfigurationer: 3-cellet batteri med en kapacitet på 54,4 Wh.

HP Spectre X360HP Spectre X360

XXL touchpad, et tastatur altid godt


Hvis HP har ændret mange punkter af dens spektrum at nå frem til 13 Spectre X360, tastaturet er i mellemtiden forblev uændret. Og det er forståeligt, da det gav os tilfredsstillelse i vores test.

store taster, godt fordelt, uden væsentlige ofre: denne inputenhed er gennemtænkt, og at, især da det har et baglys (som vi desværre ikke kan justere intensiteten, beskadigelse). Endelig skrive er behageligt, på trods af en relativt kort slag.

HP Spectre X360HP Spectre X360

med touchpad, Vi var også på velkendte jorden. Så det er ingen overraskelse, at vi fandt denne overdimensionerede enhed, bredden nået, ikke mindre, 14 cm! Naturligvis er den første frygt før en sådan touchpad, det er i stedet overladt til håndfladerne, og risikoen for utilsigtede interaktioner med denne kompakte overflade.

Heldigvis ubegrundet frygt: på intet tidspunkt gjorde vi har oplevet sådanne uheld, mens også svæveflyvning og bruge flere fingre touchpad ærligt overbevist os.

HP Spectre X360
Endelig, hvad enten man er troende eller ej konvertible notebook, touch-lag, der Spectre X360 ikke forårsage os nogen særlig bekymring, og ingen af ​​vores handlinger afsløret huller om dette emne. Bortset, selvfølgelig, fingeraftryk efterladt på pladen ...

Skærmen er så let som bevæger sig på yoga, og ligesom Lenovo laptop, tastaturet slukker, så snart skærmen tager en bestemt vinkel, så for ikke at aktivere tasterne ved en fejltagelse. Der er fortsat bekymring for den rod: en 13,3-tommer tablet og 1,5 kg, er en masse.

HP Spectre X360HP Spectre X360

Endelig er den eneste klage jeg ville gøre til HP forbedre ergonomien i hans celle for placering af power-on-knap: placeret på venstre side af maskinen, det er meget tilgængelig. Og den lille LED for at indikere betjening af pc'en er ikke rigtig synlige der.

Performance: en autonomi rekord!


For at vurdere evnen af ​​denne Spectre X360, vi sætter ham gennem nogle tests hverve de forskellige komponenter i denne maskine. Så vi sammenlignet sine resultater med de andre notebooks af samme ligesindede. Her bliver de repræsenteret som grafer.

CinebenchScienceMarkSandraCrystalDiskMarkCrystalDiskMarkCrystalDiskMarkCrystalDiskMark3DMarkBenchmark: 494-5272MediaCoderHWMonitorHWMonitorstøjforurening© Clubic.comCinebench © Clubic.comScienceMark Clubic.comSandra © © © Clubic.comCrystalDiskMark Clubic.comCrystalDiskMark Clubic.comCrystalDiskMark © © © Clubic.comCrystalDiskMark Clubic.com3DMark © Clubic.comBenchmark: 494-5272 © Clubic.comMediacoder © Clubic.comHWMonitor © Clubic © .comHWMonitor lyd Clubic.comNuisances
Med sin Core i5 2,7 GHz (Turbo), Spectre X360 byder præstation som den Surface Pro 3 Microsoft (i sin version af Core i5). Kun SSD lider i sammenligning med andre modeller vedrørende den sekventielle skrive: ikke overraskende for en 128GB model, ofte langsommere på dette niveau.

Endelig har vi ikke observeret nogen justering fænomen at sænke processorhastigheden på maskinen, herunder kølesystemet synes at virke: Core i5 ikke har overskredet 66 ° C på vores sædvanlige test. Det skal siges, at møllen ventilator tilstrækkelig stærk, hvilket uundgåeligt inducerer støj (opladning) at det er vanskeligt at ignorere. X360 er stadig helt stille det meste af tiden i embedet brug som surfing.

Spectre X360: 10h batterilevetid for bærbare HP

Udførelsen af ​​denne bærbar er helt prisværdigt, men det er ikke det punkt, hvor den står. Snarere autonomi behageligt overraskende. Den Spectre 13 var allerede meget godt i dette område, men det X360-spektret overgår alt, vi har set indtil nu: det har modstået 10 timer i vores hus protokol, som omfatter surfing, kontor (tekstfil læsning og pdf), lyd- og videoafspilning.

Det er vores opfattelse


HP Spectre X360Lad os sige indledningsvis, at Spectre X360 forførte os. Men han forlod med visse handicap. Tykkere, tungere end andre modeller i sin klasse, det bruger et hængsel enhed afsløret af Lenovo siden 30 måneder. Endelig er alle ikke overbevist om værdien af ​​touch på en bærbar 13,3-tommers primært til produktion.

Omvendt kan et sådant produkt for at være meget alsidig. Og fra dette synspunkt, HP gjorde tingene rigtigt, ikke at ofre næsten ingenting på alteret af denne alsidighed. Næsten, fordi vi mener selvfølgelig den blanke skærm, som fortjent minima en antydning af behandling. Det skriver ydeevne SSD er på højden af ​​sin evne: for retfærdig.

Så meget for kritikerne. I øvrigt kan vi kun lykønske HP. Finishen er eksemplarisk, ergonomi er lige så, præstationsniveau, og frem for alt, at X360-spektret har nogen tilsvarende (Windows) i form af autonomi.

Hvis vi til dette, at den bærbare computer kommer med en dækning, og prisen er i overensstemmelse med den foreslåede konfiguration kan vi kun råde dig denne maskine. Og navnlig henvisningen 13-4099nf, med en Core i5, 8GB og en 128GB SSD, deklination som i øjeblikket er under 1000 euro på udvalgte købmænd.

Udskift i hundrede euro, SSD med en 250GB model (tilfældig, en Crucial MX200 eller Samsung 850 Evo), og du får en næsten perfekt maskine (det er stadig en smule tung) for at kigge efter en cabriolet notesbog . Word til de kloge ...

HP Spectre X360 (13-4000nf)

Den mest fremragende Autonomi + + + upåklagelig finish og bygge tilfredsstillende ydeevne + Stik richeLes afskrivninger Skrivning på SSD- 128 GB er peu- Too lourd- Screen brillant- Lidt støjende ansvaret4.5PerformancesautonomiergonomiDesign / Finishpositionering pris
Redigeret den 2016/07/27 ved 16:44