Apple TV: er det tredje forsøg den rigtige?

Sideløbende med den nye iPad, Apple lancerer den nye generation af Apple TV. Apple multimedie boks udvikler sig i, at der på en vigtigste punkt: den støtte til 1080p, tilladt ved overgangen til en A5-processor. Muligheden for os at vende tilbage til en sag, der har kæmpet for at overbevise os her ...

æble-logoDet var mere eller mindre en overraskelse: den nye iPad er ikke den eneste nyhed lanceret af Apple til foråret. Den Cupertino Virksomheden benyttede også lejligheden til at revidere sin Apple TV, med ændringer langt mindre radikale end den 2. version af sagen, da intet har ændret sig ... næsten! Den "næsten" er alle de samme størrelse siden efter flere års fastspænding 720p, video økosystemet iTunes endelig går til 1080p, for at tilbyde, i teorien, sammenlignelig billedkvalitet, der giver Xbox 360 ... f.eks

Apple benyttede lejligheden til at gennemgå to aspekter af sin lille pude, tilbydes 109 euro: processoren, op fra A4 på hjerte en simpel version af A5, og dens brugergrænseflade, som undergår endnu en overhaling. Snarere begrænset ny derefter, men denne nye Apple TV giver os en mulighed for at gøre status over det sted boksen i økosystemet i Apple og dets reel interesse i vores marked, hvor udbuddet Apple video forbliver nede i forhold til USA ...

Design og tilslutningsmuligheder


Hvis Apple TV "2" var et hovedeftersyn, 3. generation ... udmærker sig ved sin lighed med den tidligere model. Den nye Apple TV er stadig en lille sort plastik pad 252 g, temmelig godt færdig, selvom nemt at tage fingeraftryk og ridser på skiverne. Intet display, bortset fra en lille prik af hvidt lys, som sædvanlig filtrering gennem mikroskopiske huller.

Apple TV

Ingen ikke hensyn tilslutningsmuligheder ændring: 1 HDMI-udgang, en optisk udgang til lyd for ampere, som ikke understøtter HDMI-lyd, en Ethernet-port og ... det er det! Selv i dag Home Cinema ampere er blevet almindelige, er det stadig en skam ikke at have en analog udgang til lyd, komplicerer skud ved hjælp af boksen på en ekstra skærm (enhver ikke alle har en højttaler kit med optisk indgang eller en amp i hans værelse ...). Og ser ikke for nytten af ​​Micro USB-port fuld tilslutning: som altid, er det kun brugt til kundeservice.

Apple TV

Dette er tilfældet: det ændrer ikke, og faktisk er det godt: Apple TV er en miniature model, og et apparat, der kan være diskret glider under sin tv.

Men hvor man gerne vil have en bid af innovation er på fjernbetjeningen. Sure, Apple Remote er smuk og diskret: en flot slankt aluminium objekt som Apple kan lide at gøre. Men minimalisme har sine begrænsninger, og denne fattige retningsbestemt pad sammen med en central knap og to perifere knapper (Play / Pause og Menu) har haft sin dag. Ud over at blive begrænset, Apple Remote er også meget ergonomisk, retningsbestemt pad bliver meget befordrende for utilsigtet presning, og baseret på teknologi, infrarød sikkert billig men uværdigt for Apple på et tidspunkt, hvor de fleste af den nyeste generation af RF-kasse starten, er det tid til at opgradere fjernbetjeningen forbliver det primære middel interaktion med Apple TV. Bemærk, at Apple stadig tilbyder de muligheder for en lærer fjernbetjening funktionalitet, som vil hente en ubrugt fjernbetjening til at associere de funktioner i Apple TV, hvis du ikke allerede har en universel fjernbetjening harmoni type.

Apple TV

komponenter


Apple A5-processorSom sædvanlig Apple ikke afsløre i detaljer komponenterne i Apple TV. Vi må derfor henvise til iFixit websted opdagelser, der naturligvis var hurtige til at vende sagen. Ikke overraskende er der en SoC tæt nok, at havde den tidligere generation, men flere forskel. Den første er naturligvis processoren aflevering fra A4 til A5, A5, men en simpel hjerte, i modsætning til det, som ruster iPhone 4S og iPad 2.

Den "oplagring" i sig selv stadig består af 8 GB flashhukommelse. Opbevaring i anførselstegn, fordi det ikke er muligt at gemme noget der: bruges denne hukommelse kun for at sætte indhold i cachen.

Endelig Apple TV understøtter WiFi N ... Men desværre ikke Bluetooth. Den trådløse del er sikret, ifølge iFixit, ved en chip BCM4330 Broadcomm, mens yderligere antenne har optrådt over den forrige generation.


grænseflade


Den 3. generation Apple TV har en ny grænseflade, godt ikke helt, da det gavner også den tidligere version ... I 720p. Faktisk nye brugerflade, er det primært startskærmen, der revideres og korrigeres. Menusystemet og undermenuer viger for en mosaik af farverige ikoner minde ... Den iOS springbræt. Toppen af ​​interfacet giver stadig adgang til den nyeste leje, eller lyttede til de nyeste album.

Grænseflade Apple TV hjemmevideoer

Dette eftersyn er temmelig god visning. Allerede, er det meget mere behageligt for øjet end en smule trist menuer i den gamle version. Endnu vigtigere er, det giver mulighed for at direkte tilgængelig for brugeren hovedindholdet: film, musik (via iTunes Match), den computer, der kører iTunes-indhold, og nogle ekstra indhold såsom YouTube, Vimeo, den podcasts, eller radioen. Sker Netflix som stadig er og altid privat i Frankrig ...

Apple TV interface applikationer

Men navigere fjernbetjeningen er altid kedeligt, især for at gennemse lange lister over indhold fra dit iTunes-bibliotek. Hvis du har en iOS-enhed, er det yderst tilrådeligt at gå gennem Remote applikation, der tilbydes af Apple. Når det er installeret på din iPhone, iPod Touch eller iPad, vil det give faktisk at gennemse dit bibliotek via en brugergrænseflade af ansøgningen iOS Music, og forhindre dig i at falde i søvn foran den endeløse liste over dine kunstnere eller album, der rulle. Den nyeste version af programmet er endda kompatibel iTunes Match (se nedenfor)

Apple TV Remote HjemApple TV Remote iTunes Match

En anden fordel ved ansøgningen, gældende for alle sektioner kræver input: et virtuelt tastatur åbner automatisk på skærmen på din enhed, dispensering dig fra at skulle møjsommeligt indtaste din søgning bogstav for bogstav. Fjernbetjening også tillader at erstatte fjernbetjeningen med en virtuel touchpad, men det er i sidste ende ikke meget mere bekvemt at navigere menuer ...

Apple TV Remote Søg iPhoneApple TV Remote iPhone

Med hensyn til den generelle indtryk efterladt af denne grænseflade, vil vi selvfølgelig have en tendens til at sige, at hvis Apple søgte en grænseflade til at navigere iOS apps på tv, de ikke tager det bedre ... Men det er ikke sikkert meget tidligt!

Egenskaber ... og begrænsninger!


Hvad kan du gøre med en Apple TV? Kynikere vil sige, det er bare det spørgsmål, som alle købere i dette tilfælde opstå siden dets frigivelse. Før gennemgå, hvad en Apple TV, så husk at det ikke gør:

  • Opbevar videoer til at spille lokalt
  • Afspil videoer på andre end H264 formater
  • Udsend eller optage direkte tv (med visse undtagelser, som vi vil nærmere)
  • Læs dvd'er eller Blu-ray (logisk givet sin størrelse) eller river sagde diske
  • Tilslut en harddisk eller USB-nøgle til at læse dens indhold

Det allerede eliminerer en masse anvendelser, der generelt klar til denne type boliger. For at være klar, kunne vi sige, at Apple TV er en udvidelse af Apple økosystem, som kan give det en destination til et tv og en hjemmebiograf amp, og intet mere. Hvis du er på udkig efter en alsidig boliger, i stedet vil se den side af en WDTV Live.

lejefilm


Den vigtigste funktion omkring hvilke Apple har redesignet sin sag, er at leje film. Denne ene har, i teorien, en enestående nyskabelse: støtte film i 1080p. Det er også nødvendigt, at de foreslåede definition film tilbyde dette, og det vil sandsynligvis nødt til at forlade lidt tid for den at Apple.

Apple TV film katalog

På det tidspunkt, vi skrev denne test, kun en håndfuld titler var faktisk 1080p, som er angivet særskilt i filmen præsentationen side. Hvis kun udtrykket "HD" i beskrivelsen, er filmen i 720p.

Apple TV 1080p film lejeApple TV film huslejer 720p

Leje betingelser fastholde det princip, indviet af den tidligere version: når transaktionen er gennemført, In User har 30 dage til at starte afspilningen af ​​filmen, og kan se så mange gange som de ønsker for 48 timer efter læsning startede. Vi husker, at ved udgangen af ​​Apple TV 2, denne periode var 24 timer, hvilket var helt ærligt for kort. Men satser er stadig for højt hår. De fleste HD-film tilbydes på 4,99 euro, nogle ældre film ned til 3,99 euro, hvilket også prisen på SD huslejer. Bemærk stadig et rart initiativ: en film tidligere, men på filmen aktuelle begivenheder foreslås hver uge til 0,99 euro (igen, i SD på de eksempler, vi har set).

Naturligvis vil det tage en hurtig forbindelse at drage fordel af 1080p: prøv ikke at frigive filmen på en Wi-Fi med et svagt signal, garanteret konstant buffering! Kvaliteten forekommer os dog ganske tilfredsstillende testet på filmen (Twilight 4, vi ligner ikke det var om den eneste film i 1080p farve på tidspunktet for testen, den anden er ... kunstneren!). Et synligt kompression til tider, men generelt er det snarere ses: en enkel og effektiv shopping oplevelse, og billedkvaliteten at gå. Ikke dårligt ... (NB: fangsten af ​​tekniske årsager, blev gennemført i 720p)

Apple TV Twilight huslejer 1

Navigation er også rart: langt tryk på den midterste knap giver adgang til kapitlet listen som miniaturer. Det er ren og langt mindre indgribende end menuen på en dvd eller Blu-ray. Men forskning og stien af ​​filmen katalog stadig favoriserer opdagelsen og impulsiv valg på bekostning af rang: selv i genren browsing, film er tilgængelige i løs vægt i form af en plakat mosaik. Vi har stadig konstatere en lille grænseflade forbedringer, desværre forbeholdt udlejning af film: at trykke på knappen på fjernbetjeningen menu viser en genvej bar for direkte adgang til den slags, de bedste sælgere eller til forskning.

Grænseflade Apple TV film kapitlerApple TV filmafspilning grænseflade

Hvor det bliver kompliceret er niveauet af enhedens ledelse og katalog. Først imbroglio aftaler med studier og mediekronologi kraft, alle film er tilgængelige for leje og køb. Nu på Apple TV, er det kun filmene til rådighed for udlejning vises: Det er ikke muligt at købe en film og se den på kassen.

For at gøre tingene værre, nogle film til rådighed for at leje dem ud kan meget vel forsvinde for at være til rådighed til at købe! Dette er tilfældet med Inception, for eksempel: du kan leje det, da vi indså vores komparative iTunes og Zune tilbud. Ikke længere! Desuden kan det ikke købes i SD, men det er ikke emnet.

ITunes Inception

Vi kan også nævne problemet med VO. Allerede, er det ikke systematisk, langt fra. Men pas på: for den samme film, Apple tilbyder to différnetes huslejer. Biografgængerne vil være omhyggelig med at ansætte UNDUB (angivet som sådan). Og vi taler VO undertitlen fordi underteksterne er simpelthen nødvendigt (indlejret i videoen?). For engelsktalende ikke behøver sub titler ned eller øverst på skærmen, når generiske, ingen nødløsning er VO med undertekster (hvis de findes) eller VF.

Du vil have mere? Hvis du lejer en film fra Apple TV, kan du se den på din Apple TV. Du kan også leje det fra iTunes ... Men det vil ikke blive vist på magisk på listen over film til leje dette vil kræve at dreje den computer, hvor du lejet og hentet, aktivere deling i iTunes du kan få adgang til din film fra sektionen ... Computere! Logic ...

Nogle af disse begrænsninger formodes at have været rettet med levering af alle indkøb af film fra iCloud ... Men igen blev underskrevet aftalerne, for nu, kun i USA. Som for tv-serier, er de stadig påfaldende fraværende i Frankrig: ikonet ikke er selv til stede på værten interface. Vi må derfor nøjes med at købe dem på iTunes og derefter se dem streaming fra computeren via funktionen deling (se nedenfor).

US Apple TV hovedmenu

Generelt kan man ikke alligevel beklage fattigdom i den foreslåede katalog. Det er ikke et isoleret problem fra Apple: hele det nuværende tilbud VOD beskylder en kolossal bag de mange forskellige musikalske tilbud. Og ikke engang tale om ubegrænset Netflix VOD type ...

AirPlay: basun Apple TV


Under vores test af Apple TV 2. generation Airplay var stadig aktiv, og dets integration derefter væsentligt ændret situationen vedrørende interesse i sagen, må vi indrømme.

For latecomers, AirPlay er udviklingen af ​​AirTunes funktion, der lov til at sprede sin musik fra iTunes til en Airport Express, der er også stadig muligt og udvides til distribution af videoer. Integreret med alle iOS-enheder (med varierende grader af funktionalitet ved generation), AirPlay gør det muligt at streame fotos, video og lyd fra enheden til Apple TV, uden nogen konfiguration. Teknologien blev fundet indlejret i en række ampere, men Apple TV er stadig den foretrukne løsning til at levere video.

Apple TV Airplay-konfiguration

Vi kan naturligvis gøre det fra video sektion eller et billede af en enhed, men mere generelt fra alle programmer ved hjælp af den lydkilde: radio applikationer, Spotify, Instacast ... HTML5 videoer indlejret i Safari er også del, ligesom YouTube-app (ikke rigtig nyttigt, da YouTube er allerede integreret med Apple TV). Kort sagt, at en øjeblikkelig løsning udbrede indholdet af en iPad eller iPhone til TV. Sammen med nogle programmer Airplay kan give mening: på iTunes Festival, kan meget vel følge de udsendte live koncerter fra komfort i deres sofa via ansøgning tilbydes af Apple. Ikke dårligt ...

De 4S eller iPad 2 iPhone-brugere kan også drage fordel af skærmdublering funktion, der gør præcis, hvad titlen antyder: kopiere enhedens skærm på tv'et. Nogle spil endda udnytte denne funktion til at sprede billedet i fuld skærm, som Real Racing 2 HD. Desværre er denne funktion er begrænset til 720p og viser kompression og fryser, der gør dens brug for bare for spil.

Apple TV Spejling tom O Airplay?

Bemærk, at som standard, Airplay kræver ingen adgangskode. Det er praktisk, men for at beskytte dig jokere af din familie, der kunne udsendes noget på din Apple TV, kan du heldigvis sat en!

iCloud: musik og fotos ... Men ingen videoer!


En anden nyskabelse, der øger appellen af ​​Apple TV er iCloud! Forvaltningen af ​​Apples sky fylder i teorien, manglen på lokal lagring: intet behov for harddisk eller flash-hukommelse: alt dit indhold er tilgængelige online. Det er den teori. Desværre, som nævnt ovenfor, kan du ikke stadig nyde en større udmeldinger fra Apple på dette niveau: evnen til at have alle serier og alle dets film købt fra iTunes Store, fra skyen uden lokal lagring. Men det er allerede muligt at se iPhone Fotostream (eller iPad, nu hvor vi kan bruge til at tage snapshots uden skam) på et HDTV, uden at overføre noget. Ærgerligt det ikke overholder videoen, men til dette er der altid Airplay.

Apple TV Stream Foto

Men frem for alt, det har iTunes Match! Fås i Frankrig siden slutningen af ​​2011 til 25 euro om året, iTunes Match tilbyder matcher dit musikbibliotek, uanset oprindelsen af ​​dine sange, med titler i iTunes Store. Og hvis sangen ikke er tilgængelig, og hvis det opfylder visse kriterier (se vores gennemgang), det overfører det til skyen. Kort sagt: du har hele dit musikbibliotek streaming, det være sig sange købt i iTunes Store eller ej, på din Apple TV.

Apple TV setup iTunes Match

Et mindre aktivitet, der kræver at tænde en PC eller Mac i huset. Streaming er hurtig, sangene nogle gange starte med et par sekunders ventetid, men alle sangene er cached gradvist, hvilket sikrer en kontinuerlig læsning (og "uden pauser"!) Album efter at have spillet den første titel lanceret.

Grænseflade Apple TV iTunes Match kunstnereGrænseflade Apple TV iTunes Match Albums

Deling Hjem


Ud over sin funktionalitet baseret på skyen og iOS, Apple TV bevarer sin udsendelse funktion streaming indhold fra en Mac eller en pc, der kører iTunes. For dette, skal du aktivere Deling i hjemmet i iTunes ... og derfor har en brugerkonto, selv at distribuere indhold, der ikke har noget at gøre med iTunes Store, der stadig efterlader os eftertænksom. ..

Apple TV andel derhjemme 1

Efter deling er aktiveret, kan du få adgang din musik, fotos og videoer, samt leje eller købe videoer (film og tv-udsendelser), du har lavet fra iTunes, da dette er den eneste måde for visning på Apple TV i Frankrig. Tja, det virker, og det er godt integreret, men det er en smule den mindste ting, og vi beklager altid den manglende gemme noget på sagen, eller tilslut et USB-drev eller en ekstern drev, mens videoen tydeligvis er altid begrænset til formater, der understøttes af iTunes, dvs. ... H264. Enhver medieboks eller DLNA-kompatible konsoller gør så godt eller bedre, er det stadig ikke extasiera disse muligheder ...

Apple TV iTunes-musik

andre funktioner


Vi vil ikke dvæle ved de ekstra funktioner i Apple TV, men en hurtig løbe alligevel. Hvis du ser kampene i MLB, foruden at kræve et abonnement, vil ikke have nogen interesse uden for amerikanske udenlandske hjælpearbejdere og baseball fans, kan vi stadig nyde moduler på YouTube og Vimeo, muligheden for at se og lytte til podcasts, trailere traditionel QuickTime og iTunes-radio, og en foreslået af Wall Street Journal information modul.

Apple YouTube TVApple TV Vimeo

Vi vil ikke bruge sit liv, men at fuldstændig (nogle) levering, mens naturligvis beklager de vigtigste mangler: Netflix! Ingen svarer til ubegrænset VOD service tilbydes, ikke engang vores stærkt skrå tjenester mediekronologi som CanalPlay Infinity, eller catch-up service tv-kanaler.

Apple TV podcastsApple TV radio

konklusion


Apple TV harddiskLad os være ærlige, ville vi have ønsket afslutningen af ​​testen denne Apple TV 3. navn adskiller sig fra de to foregående. Desværre, trods visse fremskridt, er det endnu ikke tilfældet. stadig vil vi starte med positive: Hvis 1080p film katalog vokser (hvilket ikke var tilfældet på tidspunktet for vores gennemgang), har endelig real HD 720p efter år er mere end respektabelt, især da kvaliteten synes at være ved udnævnelsen.

Det må også erkendes, at støtten til AirPlay og iCloud betydeligt hæve interessen for Apple TV som en forlængelse af iTunes økosystem. For at få adgang hele sit musikbibliotek fra skyen via iTunes Match, er en ægte komfort ... Men nu Apple ville underskrive med studier og tv-kanaler at tilbyde den samme fleksibilitet i Frankrig i film og TV-serie. Airplay side, det er bare en glæde at være i stand til at streame video, billeder, eller endda et billede af en iPad på TV med et enkelt tryk, uden nogen forudgående konfiguration.

Det er dog fortsat, at disse små skridt, og den nye snarere nice grænseflade ikke løser de grundlæggende fejl af Apple TV. Sagen er stadig mere lukket, og vil helt ærligt ikke meget interesse uden for Apple-entusiaster, der organiserede alle deres digitale forbrug omkring iTunes. Det er stadig en niche, som vil være nok til at betale prisen for 109 euro enheden. Andre brugere tænke to gange.

Vi kunne også skinne mod fjernbetjeningen stadig ærgerlige og grundlæggende, men hvad bedrøver os mest endelig er, at Apple TV ikke rigtig har ændret sig i konceptet som i dens funktionalitet, siden 2007. Der hvor iPod, iPhone og iPad har revolutioneret deres respektive områder og skabt nye anvendelser, Apple TV stadig det sidste hjul af træneren, en kasse sikkert let at bruge, beundringsværdig som til dens kvalitet miniaturisering, og som kan have en interesse som en enhed, men vi forventede meget mere fra Apple til at implementere i stuen den opskrift, der gjorde sin succes i musik, mobiltelefoner og tablets.

Som det er nu, kan Apple sikkert trøste sig med, at ingen rigtig er lykkedes alligevel. Det mentes at være, at Google skulle finde den løsning, men Google TV har hidtil været en trist fiasko. Den sidste opdatering af Xbox 360 fra Microsoft, der er forbundet med Kinect synes at være det, der kommer tættest på, hvad du ville se på vores fjernsyn. Den Cupertino selskab vil hun være ude snart vi endelig sin hat en rigtig Apple TV og applikationer i forbindelse med en virkelig innovativ brugergrænseflade? Man kan håbe, men på nuværende tidspunkt, er det altid er spekulative ...

Apple TV - 3. generation

Jo mere + Design miniaturisering og fejlfri 1080p + Endelig! + AirPlay kompatibilitet og iTunes Match + Helt silencieuxLes afskrivninger mangler indhold i France- Begrænset kompatibilitet MP4 meget fjern limitée- / H264- Few améliorations2.5Ergonomie / designfunktionerkompatibilitetRedigeret den 28/06/2012 ved 09:52