Test OCZ Vertex 3: den hurtigste af dem alle?

OCZ Vertex 3


vertex 3Efter en Vertex 2 vellykket og hyldet af pressen som offentligheden, OCZ er tilbage med en ny controller og en ny serie, Vertex 3. De annoncerede hastigheder er simpelthen uhørt, med over 500 MB / s læse som skriftligt. Hvis teorien er attraktivt, som det er Vertex 3 i praksis?

Bemærk, at denne SSD endnu ikke markedsføres i Frankrig, og det er en version af testmodeller, at vi præsenterer her, hvor fraværet af OCZ mærkat. Faktum er, at komponenterne er dem, der finde dig i den næste Vertex 3 kan kun firmwaren udvikle sig en smule. På programmet, den nye SandForce SF2281. Controllere SF2500 serie vil blive reserveret til Pro og EX versioner af området (den SF2582 at være præcis).

OCZ Vertex 3 OCZ Vertex 3
Forskellen? Det er hverken i de annoncerede hastigheder, hver gang på 550 MB / s læse og 500MB / s skrive, eller anvendes i grænsefladen, SATA 6 Gbps. Endelig hver controller styrer både TRIM og NCQ. Faktisk professionelle bruger SSD'er udmærker sig ved en højere MTBF (10 millioner timer mod 2 til Vertex 3 klassiske) og til anvendelse i EX, SLC chips hvor Pro og offentlige tilbud MLC chips. Endelig er antallet af I / O-operationer i sekundet (IOPS) adskiller sig også: 60 000 for Vertex 3, 70 000 for Pro-versionen og endda 80.000 for EX-modellen (foranstaltninger af OCZ annonceret til fil 4K).

OCZ Vertex 3 (2)
Vender tilbage til vores Vertex 3 og chip det huser: typen MLC derfor er de indgraveret i 25 nm fra Micron. De er 16 i antal i vores model 240 GB, hver med en kapacitet på 16 GB. Det gør os omkring 7% af plads dedikeret til forskellige processer for at minimere slid på SSD, som Wear-Leveling (Fordeling af skrivninger til de forskellige blokke for at opnå et ensartet slid) eller over-provisioning (Direkte erstatning af en mislykket blok), der indbefatter SandForce DuraClass i appellationen. Denne teknologi omfatter også komprimering funktion af dyre data fra producenten, formodes at fremskynde dataoverførsler ved at komprimere i farten. Bemærk selvfølgelig ingen chip dedikeret til cachen, er SandForce går villigt fra dets tidligste controllere.

En styring, der elsker Sandy Bridge


Intel Core i5 Sandy Bridge Gen2 - Cap OffNår OCZ sendt os sin SSD, repræsentanten gled os, at det var bedre at bruge en Sandy Bridge bundkort. Vi gennemførte derfor tests på to forskellige chipsets, nemlig Intel X58 og Intel P67. Du vil se på side test, forskellen er særlig vigtig med hensyn til ydeevne. Hvorfor? Regulatoren Marvell SATA 6 Gbps (type 9128 eller 9130) til stede på bundkort i X58 er interfacet på én PCI-E linje, hvilket begrænser den teoretiske udledning. Denne controller på P67 chipset har i mellemtiden større båndbredde. Bemærk også, at for nu, Vertex 3 er ikke kompatibel med OCZ Toolbox værktøj dedikeret til at optimere og vedligeholde SSD mærke.

OCZ annoncerer marketing modeller 120 og 240 GB i de kommende uger, henholdsvis 250 og 500 dollar. Modeller 64 og 512 GB bør følge. Alle er garanteret for 3 år af producenten.


ydeevne counter

syntetiske og praktiske prøver


Hvad gør denne SSD står over for en test program som Everest? Hvilke resultater i praktiske test af dataoverførsel? Der er krypteret og sammenlignes resultater i de følgende sider:
  • Syntetiske test
  • praksis tests
  • et par praksis tests Yderligere i vores sammenligning 8 SSD SATA 6Gbps


SandForce SF2281: pas fryser og BSOD!

Patriot WildfireNogle af jer allerede ved, det kan være, flere fora er i øjeblikket oversvømmet med beskeder rapporterer problemer med SSD'er udstyret med den nyeste SandForce controller. Mange brugere klager faktisk forsinkelser, blokeringer af deres maskiner eller BSOD gene.

Derfor plaster øjeblikket tilgængelig fejl, vi simpelthen ikke anbefale at købe sådanne modeller. Men vi ikke ændre den tildelte rating, repræsentant for ydeevne, der kan nå disse modeller, når disse problemer vil blive løst.Det er vores opfattelse

Med sin Vertex 2, havde OCZ boostet SSD-markedet. Hans Vertex 3 synes at følge samme spor som sine præstationer og lancering priserne er interessant, både på teoretiske og praktiske prøver. Og hvis SSD er stærk konkurrence siden dets frigivelse, og endda overskredet nogle teoretiske prøver, er det stadig en af ​​de mest interessante modeller på markedet.

Bortset fra, at det SandForce controlleren kender tydeligvis nogle fejl, som i høj grad straffer SSD-udstyrede Vertex 3 i tankerne. Så godt som dette, så er det i øjeblikket venter løsningen af ​​disse problemer.

OCZ Vertex 3

Jo mere + SATA 6Gbps - imponerende flow + Rapport perfomances / pris + indsats på tab efter skrive perf ... Den afskrivninger ... men stadig ned syntetiske présente5Performancespraktiske udførelsePris / ydelse

Redigeret den 2017/09/26 ved 16:52