Live-Japan: “garake” er død, længe leve “garaho”

Lev Japan 2015/05/29

Vant i over et årti med deres keitai Denwa (mobiltelefon) den schweiziske hær kniv, japanerne var lidt langsom til at vedtage iPhone og andre smartphones, men i de senere år flodbølgen var fænomenal, til det punkt, det var ligesom i tog og offentlige steder alle japanerne havde besluttet som en mand på samme tid til at udveksle deres gamle "garake" mod en "Sumaho". Nå nej, faktisk er der stadig tilbageholdende med at smartphone. Bedre, andre bakke ned, vender tilbage til garake efter en ulykkelig eksperiment af Sumaho. Med over 10 millioner solgte enheder sidste år, en stigning på 6%, den garake stadig finde købere og de anvendte modeller for markedet er en rigtig god bane. Garake er en forkortelse for "Galapagos keitai"Navnet givet til japanske bærbare computere, der eksisterede i Japan, hvor de mødte en reel økonomisk succes, men unexportable.

Lev Japan 2015/05/29

Dette er den "garake" var ikke en simpel flytning til kun grundlæggende funktioner. Det tilbød muligheder allerede i vid udstrækning multimedier siden 1999 takket være den i-mode af NTT DoCoMo og lignende koncepter udviklet af konkurrenterne. Frem for alt, japanerne tilbad format "shell" og tastatur hårdt som deres fingre var så trænet, at de var ... forvrænget.

Lev Japan 2015/05/29

Operatørerne har været en tid fristet ikke at antyde, at din smartphone (iPhone carving broderparten med 56% af markedet sidste år), men der ville have været ulykkelig, nostalgisk ønsker den ergonomiske front og dermed vender til brugte udstyr, der findes især i bog fra, denne specialist bøger, cd'er og dvd'er "OCCAZ" der også hånd-lav på markedet for mobile dem. Det er rigtigt, at det ikke koster meget, da "garake" er fra omkring 6000 yen (45 euro) og den handlende, forløser han den ene tredjedel af denne pris for dem, der slippe af med dem.

Lev Japan 2015/05/29

Imidlertid har operatørerne i mellemtiden forstået én ting: dem, der endnu ikke er konverteret til din smartphone måske vil krydse aldrig Rubicon, og om nødvendigt, vil aldrig være storforbrugere af lukrative tjenester af video og andre applikationer eller indhold designet til smartphones. Alt fordi brugen af ​​dem ikke passer dem. Konstateringen var ikke længe, ​​før at blive omdannet til strategi om at erobre Sumaho-tilbageholdende. Og det er sådan NTT DoCoMo (efter KDDI og SoftBank før) meddelte i denne måned en række garake-Sumaho, dvs. garaho, klare enheder, der har form af en garake men tilbyder de samme funktioner og udvidelser en smartphone. Det trick? Udskiftningen af ​​den tidligere operativsystem garake (i dette tilfælde Tron professor Ken Sakamoto) ved Googles Android, som åbner op for flere muligheder med applikationer udviklet af tredjeparter. Interiøret er en smartphone, og uden en garake. Dette vil for eksempel så nostalgisk af deres traditionelle keitai at finde den tegnsprog før og især, siger ansøgerne, de fornemmelser af touch-tastatur.


Lev Japan 2015/05/29
Producenter af disse er garaho til Sharp og Fujitsu i øjeblikket. For dem er det også en fordel at vove sig ind denne nye niche. Udlændinge (Apple hoved), der fortærede smartphone markedsandel, forlader kun små bidder til japanske fabrikanter har ikke kendskab til garake de, de japanske pionerer på dette område, dygtige i spekulerer. Et meget simpelt eksempel. Foldeskærmselementet af en del af garake åbnes ved at trykke på en knap på siden, en funktion oprindeligt foreslået af Panasonic at brugerne næret. Ny garaho derfor dette "et enkelt tryk" knappen. Men så trivielt som det kan synes, det er åbenbart ikke så enkel at lave og virksomheder, der kan levere små mekaniske krav er få. Sharp roede for at finde én, og man kan ikke forestille Samsung eller Apple drøm en dag at foreslå garaho, så japanerne var der i det mindste en privat bevare. Selv om det er for en lille niche publikum er altid taget det til og ære pionererne er således delvis gemt.Redigeret den 2015/05/30 ved 16:44