DTT i Frankrig: 1080p Ultra HD nærmer

TNT Ultra HD broadcast eksperimenter vil begynde i Frankrig. De første kanaler skal være tilgængelige for offentligheden fra 2018.

Opdater nederst i artiklen: udvidelse af eksperimenter TNT Ultra HD
DVB-T HD-logo
Det Højere audiovisuelle råd (CSA) for nylig meddelte sin støtte til at eksperimentere med distribution af ultra high-definition tv. HD Forum, som samler mange audiovisuelle aktører i Frankrig, kan derfor nu oprette en testplatform i Paris.

Som forventet og som anbefalet af CSA i sin rapport om den fremtidige DTT udstationeret for mere end et år i forvejen, vil HD Forum etablere en multiplex kombinerer udsendelsen standard DVB-T2 og kompression standard HEVC.

Efterfølger til DVB-T i dag anvendes i Frankrig, DVB-T2 forøger båndbredden konstant frekvensbånd. Denne standard er moden og er også udnyttes i et dusin lande i Europa. Som for HEVC codec, det halverer den båndbredde der kræves for at levere den samme kvalitet som sin forgænger slagtilfælde (også kaldet H.264 eller MPEG-4 del 10). Kombinationen af ​​disse to standarder reklamerer to eller tre kæder Ultra HD multiplex, vel vidende, at funktioner otte multiplekser i Frankrig.

I Japan vil Ultra HD TV indtaste tjeneste næste måned, i anledning af VM i fodbold.

Mere HD-kanaler og 1080p kort


I Frankrig er der stadig et stykke vej at gå.

Det vil i første omgang gå videre med udryddelsen af ​​den ældre MPEG-2, stadig bruges til kanaler i standard definition (SD). Den førnævnte rapport anbefaler udbredt MPEG-4 ved udgangen af ​​2015, hvilket vil frigøre ressourcer og vil, af de i alt 33 DTT kanaler i Frankrig, for at tilbringe 11 til 21 i HD.

Overgangen til alle DVB-T2 og alle HEVC, herunder SD og HD-kanaler, ville begynde på det, så snart i 2020. Disse standarder faktisk kræver nyt udstyr til både broadcast (antenne) for modtagelse (TV). Det vil også gøre obligatorisk integrationen af ​​disse standarder til tv i udformningen af ​​efterfølgeren til den nuværende HDTV etiket.

Endelig skal det bemærkes, at i mellemtiden bør DTT vinder flytte fra interlaced til progressiv (1080i til 1080p).

Logo HD-TV

Første frigivelse på 2014/05/20 ved 12 timer 05


Opdateret 21/04/2015 10 05:00

Et år næsten på dato efter at have fået tilladelse til at teste fordelingen af ​​DTT i Ultra HD, CSA meddelte i går, at det godkendte udvidelsen af ​​forsøget, som skulle have afsluttet den 30. januar. Husholdningerne er omfattet af TDF-senderen af ​​Eiffeltårnet i Paris, kan derfor fortsætte med at modtage Ultra HD-programmer, hvis de er udstyret med en DVB-T2-tuner, en HEVC dekoder og en passende skærm.

relaterede artikler
  • Vores udvalg af de bedste tv i 2017
  • DVB-T HD: Vores udvalg dekodere og tv
  • Tv: siger ikke 4K Ultra HD, men
  • TNT: Nej, TV vil ikke være forældet i 2016
  • DVB-T HD: ingen generalisering eller endda et fald i kvaliteten til fordel for 4G
Redigeret den 2016/04/15 ved 16:34