Tesla Model S: Jeg reiste 1000 km autopilot

Tilbake til 72 timer og 1000 km kjøring Tesla Model S, en irrasjonell drømme bil til tross for sine motsetninger.

Når vi besøker nye europeiske anlegget Tesla, Nederland, forrige måned, ikke maker ikke gjøre oss reise med tog eller fly. Jeg gikk i Model S, naturligvis.

Byggherren hadde bare kjøre autopilot i Frankrike. Dermed reiste jeg rundt 1000 km bak rattet, inkludert en stor grad automatisk.

Mai i fjor, våre Turbo.fr kolleger prøvd Tesla Model S som en bil, som elektrisk alternativ til tradisjonelle veien luksuriøse.

Jeg gir deg som for meg retur av en spesialist i nye teknologier, ved nærmer fra den andre siden, det vil si som rullende teknologi.

Test Tesla Model S

First Contact mellom smarttelefon og videospill


Min teknologisk tilnærming ble manifestert umiddelbart etter flytting bak rattet. Før du selv interessert i cockpiten, stolen eller ordre, jeg slått til den virtuelle og jeg lente meg på den berømte sentrale skjermen 17-tommers (43 cm).

Gjennom et grensesnitt som minner om en smarttelefon eller et nettbrett, kan du opprette en driver profil for å redde så enkelt gjenopprette de mange innstillingene som er tilgjengelige (posisjonene til leder av rattet og driverinnstillingene er unike for hver driver).

Spesielt jeg deaktivert amok, en innstilling som jeg fant effekt øyeblikk etter å ha tatt veien.

Vi så under besøket av monteringsfabrikk i Tilburg, Model S har et minimalistisk design. Således er noen fysisk kontrollere oppsamles i form av stilker rundt rattet. Inkludert girspaken, som på andre tradisjonelle amerikanske biler, denne gangen er det ikke en spesifisitet på denne bilen.

Test Tesla Model S
Nøkkel uten kontakt i lommen på fotbremsen, er slått på, å vandre før et trykk på vektstangen nedover. I dette tilfellet, er bremsen ikke er en sikkerhet, som garanterer at ikke la "parkering" posisjon med ingen på rattet. Er at det er ingen separat til håndbremsen kontroll.

Men flat rampage slått av, bilen står stille. Som i et videospill! Den "Rampage", aktivert som standard, gjør det mulig å finne den termiske oppførselen til en bil med automatgir, som forsiktig videre når bremsepedalen slippes. På en Model S, som mangler girkasse og på hvilke motorene er koblet direkte til hjulene, er denne oppførsel kunstig, det simuleres.

Test Tesla Model STest Tesla Model STest Tesla Model STest Tesla Model STest Tesla Model STest Tesla Model Sessai Tesla Model Sessai Tesla Model Sessai Tesla Model Sessai Tesla Model S neste side > Redigert på 03/09/2016 ved 05:59