IFTTT: gode oppskrifter for å gjøre livet enklere på nettet

" Internett begynner å jobbe for deg "Her er slagordet IFTTT. Regnes som en av de stigende stjernene i Silicon Valley, ble denne tjenesten opprettet i 2010, i første omgang i hovedsak brukt av kommunikasjon fagfolk over Internett. Han appellerer nå til et mye bredere publikum og har millioner av brukere over hele verden. Presentasjon.


Den IFTTT service " Hvis da dette som "(Hvis da dette som) er en slags veiviser for å automatisere ulike dagligdagse oppgaver mellom ulike web-tjenester, mobile applikasjoner og objekter tilkoblet: Dropbox, Gmail, Evernote, Twitter, Facebook, WordPress, Philips Hue Fitbit, MyFox etc. . Enten å spare tid, optimalisere sin synlighet på nettet, legge til rette for arkivering av sine digitale data, noe som gjør den dagen, eller bare for moro skyld, gjør IFTTT alle å skape mer praktiske scenarier til mest sannsynlig. Her er hvordan du kan nyte denne morsomme digitale tjener.

IFTTT iPhone

IFTTT: quésaco ?


Med spredning av web-tjenester og applikasjoner, gjør IFTTT forstand, og er ikke lenger begrenset til kommunikasjon fagfolk. De fleste Internett-brukere har en mengde kontoer - sosiale nettverk, webmail, online lagring, blogg utgivere, dele bilder, etc. - de bruker hver dag, og går fra den ene til den andre. For å publisere slikt samme melding på Twitter, Facebook og Linkedin, det vanligvis åpne hver service og kopiere den til hver av dem før sending. Ditto til å arkivere et bilde på Instagram Dropbox, Drive eller Evernote.

For å forenkle samhandlingen mellom tjenestene, og tilbyr IFTTT automatisere dem gjennom det han kaller " oppskrifter "(Inntekter). Dette er liksom i stand til skript for å automatisere oppgaver på tvers av ulike tilknyttede tjenester som kalles " kanaler "(kanaler). Til dags dato, IFTTT inkluderer 168 kanaler. Prinsippet er enkelt: i henhold til en tilstand bestemmes i en første kanal ( " Dersom dette "Hvis dette), utløser tjenesten automatisk en handling i den andre (" da det "Da dette). For eksempel hvis et nytt bilde er delt på Facebook, så er det automatisk lagret på Flickr; hvis en ny artikkel blir publisert på en WordPress blogg, så det er arkivert i Evernote, etc. Mulighetene er uendelige ...

Selv om bare tilgjengelig på engelsk, er tjenesten så enkel at selv de som ikke wield språket i Shakespeare kan bli med uten vanskeligheter. I tillegg til sin nettside, har IFTTT for litt mindre enn to år med en pakke av mobile applikasjoner for Android og iOS-plattformer.

kanaler IFTTT

Åpne en konto IFTTT


For å begynne, bare å åpne en gratis konto på nettstedet til IFTTT, klikk på " Registrer deg "(Identifiser) deretter inn et brukernavn, et gyldig e-postadresse og et passord. Deretter klikker du på " Opprett konto "(Registrer). Det gjenstår bare å validere kontoen er åpnet ved å klikke på aktiveringslenken sendes via e-post til den angitte e-postadressen. I form av en mobilapplikasjon får service et intuitivt grensesnitt og strippet spesielt lett å håndtere. Her går vi!

IFTTT melde seg

Utforme en oppskrift


I utgangspunktet innbefatter det dashbord ingen IFTTT oppskrift. Du enten lage eller velge en fra de som andre brukere har delt på nettstedet. For å forstå virkemåte, er den enkleste måten å opprette en ved å klikke på knappen " Lag en oppskrift "(Lag en oppskrift), og velg deretter ordet uthevet i blått" dette ". Listen over tilgjengelige kanaler på IFTTT vises nederst på siden. Klikk direkte på logoen til ønsket kanal eller skriv inn de første bokstavene i navnet hans i søkefeltet for å se det direkte.

oppskrift IFTTT

Den første kanal er valgt er den som har IFTTT vil overvåke aktiviteten å starte en handling. Ved første bruk av en kanal som Facebook, Twitter, Gmail eller andre på IFTTT, må du først forbinder med tjenesten og gi sine påloggingsinformasjon (brukernavn / e-post, passord). Klikk for eksempel på YouTube, og klikk på knappen " Aktiver "(Aktivert), og skriv hans identifikatorer i neste vindu. Det gjenstår bare å klikke på "Koble til" og "Tillat" for å lagre kanalen i IFTTT.

Opprett Oppskrift IFTTT Twitter

I neste trinn med YouTube, kan du se tre valg: utløse en handling hver gang en video er "lagt ønskeliste", "valgte å bli sett senere" eller "delt for allmennheten." Dobbeltklikke for eksempel på det første valget, velg deretter "Opprett Trigger" (opprette en trigger). Nå definerer handlingen som vil oppnå IFTTT når en ny video er lagt til YouTube-favoritter ved å klikke på ordet " det ". Alle web-TV kan samhandle med YouTube vises. Å automatisere publisering av videoene i YouTube-favoritter på Twitter, nå klikke på ikonet for sistnevnte.

Som for den opprinnelige kanal, er det nødvendig å koble til Twitter IFTTT indikerer innloggingsinformasjon. Med mindre en endring av passord, opp fra en kanal utføres bare én gang. På neste trinn, velge hvordan videoene vil bli publisert, basert på handlinger foreslått "poste en tweet", "legge inn en tweet med et bilde", "vil sende en melding på sin Twitter-konto" etc. Merk at antall valg varierer avhengig kanaler. Klikk for eksempel på " Post tweet "Deretter legger en tittel (f.eks." Video for ikke å gå glipp av "), navnet på forfatteren, den informasjonen som vises i nettadressen, og trykk deretter på knappen" Opprett Oppskrift "(Lag en oppskrift). En melding vises kort på toppen av skjermen for å bekrefte opprettelsen av oppskriften. Hver lagt video på YouTube favoritter vil automatisk bli løslatt etter noen få sekunder på Twitter konto.

Opprett Oppskrift IFTTT YouTube Twitter

Bruk oversikten


Hver oppskrift laget er notert på IFTTT dashbordet på menyen " Mine Oppskrifter "(Mine oppskrifter). For å gjøre endringer eller for å sikre deres funksjon, klikker du bare på ikonet deres. I det nye vinduet som vises, ulike kontroller vises på høyre side av skjermen " slå av "For å deaktivere oppskrift" Publish "For å dele den med andre brukere," sjekk "For å verifisere riktig drift" logg "For å vise sin konfigurasjon, eller" Slett "For å fjerne.

Oppskrift ID IFTTT

Et av høydepunktene i IFTTT er dens deling blant brukerne. Hver oppskrift kan deles for publikum og deretter brukes av andre medlemmer. Resultat, tusenvis av oppskrifter ferdige og kan tilpasses ønsket om å nås via menyen " Søk "(Leaf) ved toppen av skjermen. Bare skriv inn navnet på en tjeneste i søkefeltet for å vise alle oppskrifter som er opprettet med sistnevnte, eller å ta kontakt med tematisk " samlinger "" Utvalgt "" Trending ". For å installere en eksisterende oppskrift, klikk på ikonet, deretter " Legg oppskrift "(Legg til en oppskrift) og voila.

Gmail Dashboard IFTTT

IFTTT mobil


Den voksende suksess IFTTT er i stor grad på grunn av sin mobilapplikasjon som heter "If" og dedikerte utallige oppskrifter. Som stedet for IFTTT, er det mulig å opprette forbindelser mellom tjenester, men også med de innfødte egenskapene til Android og iOS smarttelefoner: varslinger, ringer, kontakter, bilder, notater, geolocation, etc. Man kan for eksempel bestemme at hver gang et notat er opprettet på smarttelefon eller nettbrett (Android eller iOS), vil det bli lagret i Evernote, Dropbox eller Drive. Kan også defineres til å automatisk skru Wi-Fi når du forlater et sted (hjemme, på jobben, etc.), eller for å lagre hver nye bilder tatt med enheten i en bestemt album, etc.

Enda lenger samhandling er tilgjengelig på Android: de har kanaler for SMS, telefonsamtaler (bare i USA for nå), eller dynamisk visning av tapet. Hva vekke fantasien til samfunnet som allerede deler tusenvis av oppskrifter inkludert disse kanalene. Eksempler blant mange andre: send en tekstmelding til min kone når jeg kommer hjem, hvis jeg savnet en telefon fra min ektefelle, sende en tekstmelding, eller endre bakgrunnsbilde for Android smarttelefon daglig med bildet av dagen NASA ...

Hvis du savner moren din's call

nye apps


I februar måned, IFTTT lansert tre nye programmer: Button Do, gjør og kamera notater. Også tilgjengelig på Android og iOS, men bare for smartphones, kan de opprette automations som kan utløses med et enkelt trykk på skjermen. Dette er forenklede versjoner av IF app: hver kan inneholde opptil tre oppskrifter på en gang. Igjen er det mulig å lage oppskrifter fra bunnen av, eller til å velge blant de som finnes på nettstedet og programmer ved å skrive inn søkeordet " gjøre "I" Søk ".

Har kamera og gjør oppmerksom på at for eksempel til å arkivere hvert bilde og hver eneste tone tatt med smarttelefonen på en lagringstjeneste, sende det via e-post, eller legge det ut på et sosialt nettverk. Gjør Button går et skritt videre og har allerede flere hundrevis av oppskrifter for å kontrollere de tilkoblede objektene (se nedenfor) eller utføre alle slags instant oppgaver. Muligheten til å forestille seg nye typer automatisering, slik som denne, spesielt komiske: ut av et møte ved å ringe sin egen telefon! Igjen, valg og mulighetene er svært bred.

DO ButtonDO telefonsamtale ButtonDO Button MyFox

Kjør tilkoblede objektene


Blink, Fibit, Jawbone, Nest, MyFox Philips Hue Smappee, Wink, Withings, etc., antall tilkoblede enheter som er kompatible med IFTTT merker er økende. Tjenesten har vist et kraftig verktøy for å kjøre, spesielt gjennom mobile applikasjoner og IF Do Button. Bedre ennå, kan IFTTT skape ikke opprinnelig planlagte funksjoner på disse enhetene. Gjennom oppskrifter, kan du kjøre via SMS for de tilkoblede stikkontakter og enheter som er koblet til den, definert som smarte termostater automatisk øke temperaturen avhengig av været, etc. Produktene er kompatible med IFTTT se sitt potensial tidobbelt og kan snakke sammen, selv når de bruker forskjellige kommunikasjonsprotokoller.

Eksempel med denne oppskrift delt av en bruker som forbinder boksen med intelligent automatiserings MyFox Phillips Hue pærer: MyFox hvis beskyttelsen systemet detekterer en forstyrrelse, mens Hue pærene lyser rødt. Det finnes også hundrevis av oppskrifter for den nye søknaden må Knapp for aktivering / deaktivering hjem automatisering enheter med et enkelt trykk på skjermen.

IFTTT Hue Lamp til rødt ved min

fasjonable produkter kvantifisert selv (Selv laget) type Fitbit er ikke noe unntak, og kan kommunisere med smarttelefoner, andre sammenkoplede gjenstandene, samt en rekke tredjeparter: nye vektmålinger Withings blir sendt til Fitbit, legge inn en Facebook-statusen når den daglige mål fastsatt Fitbit er nådd, etc. Ingen tvil, IFTTT står som den universelle plattformen koblet stedene.

HVIS Bla

konklusjon


Etter noen måneders bruk, beviser IFTTT en slik praktisk verktøy som ikke lenger kan klare seg uten. Den tillater dessuten å utvikle sin kreativitet ved å forestille alle typer nye bruksområder, spesielt med de tilkoblede objektene. Det er trolig bare begynnelsen ... Mange produsenter som Samsung, LG, Archos, Tado, eller Belkin har annonsert planer om å integrere plattformen i 2015.

Med sin suksess, håper IFTTT å flytte opp et redskap til å akselerere sin utvikling ved å forenkle integreringen av de nye kanalene. I løpet av noen måneder, oppstart planer om å lansere et API (Application Programming Interface) åpent for alle, slik at alle kan integrere kanaler uten ham gjør en forespørsel på forhånd. Til slutt, så det er ikke overraskende at IFTTT tillater oss å også engasjere seg med biler eller tilkoblede apparater. Sin unge grunnleggeren Linden Tibbets har annonsert at planchait på betalte tjenester for å koble flere kontoer til en oppskrift eller for å lage oppskrifter som ikke kan utløse en handling, men flere samtidig! Fremtiden for IFTTT ser spesielt lovende.Redigert på 24/03/2015 ved 17:40