5 start-up for sommeren: Muxi, et sosialt nettverk med fokus på bransjer

Muxi er et sosialt nettverk for profesjonelle. Det er partisjonert i 40 grupper, hver dedikert til en handel, og hvor medlemmene møtes for å diskutere hensyn.

Mens en del av fransk bronse på ferie, en annen sak til en mus i den ene hånden og en kopp kaffe i den andre. Hele dagen, de utvikler sin sosiale nettverk som de håper vil skaffe seg en liten plass ved siden av gigantene. Skrive Clubic valgt 5 prosjekter det presenterer i løpet av uken.

Muxi LogoBertrand Besse cofounded Muxi med Thibaud Elzière og Quentin Nickmans. I utgangspunktet, de innser at andre profesjonelle sosiale nettverk er ikke dårlig, men de mangler noe. For eksempel Linkedin. For den unge gründeren, denne berømte sosiale nettverk " er først og fremst et utstillingsvindu der folk legger sin CV på nettet ". Ikke interaktiv nok, ville det trenger en mer sosial dimensjon, der medlemmene virkelig ville handle. De så tenk Muxi.

Unntatt Muxi angripe spørsmålet om den profesjonelle sosiale nettverket fra en annen vinkel. Trioen mener prosjektet ikke fra den enkelte, men fra det de kaller " brorskap ". 40 i tallet, disse samfunnene faktisk omfatter individer av virksomheten: Internett, markedsføring, jus, landbruk, romfart, sport, journalistikk ... For nå, de mest representerte yrker er fortsatt kvalifisert . Andre vil bli lansert på forespørsel fra brukere.

Ved påmelding, hvert nytt medlem - som kan logge seg på Linkedin, Facebook eller Twitter - så velger sin brorskap som det kan utveksle informasjon om yrket, aktualitet, men også gi en CV eller søke etter nye medarbeidere. Mer enn det, må plattformen vellykket slutt " innpode en følelse av gjensidig hjelp ". Bertrand Besse sier holder til ordet " brorskap ".

Mange ansatte i samme yrke er ennå isolert. Gründeren tror Muxi kan bli stedet hvor de vil møtes for å utføre enhver handling som ville ha vært umulig uten dette stedet hvor vi møtes " peer ". " Et eksempel på luftansvarlige som organiserer en streik "Illustrerer entreprenøren.

Muxi RSS
Så brukeren registrert Muxi kan filtrere nyhetsfeed. Hvis tilgang til alle publikasjoner av hans kolleger, kan han legge noen i hans krets for å følge bare sine meldinger og ikke andres. Litt som på Twitter.

også startet fra den observasjon at forumet ble en stor trading verktøy for profesjonelle, sier co-grunnlegger Muxi er inspirert, den sosiale lag mer. Dermed meldinger postet tilbake i linjen når et medlem svarer på en diskusjon. " Av cons, trenger de ikke gå tilbake når forfatteren leverer emnet "Han advarer, for å unngå at forfatterne monopol toppen av listen med sine innlegg.

Høydepunktet Muxi fremmet av Bertrand Besse er også pre-eksistens av de 40 fraternities. " Linkedin, hvem som helst kan opprette en gruppe, slik at folk ikke nødvendigvis stole på og ikke bli med dem. Mens på Muxi, samfunn eksisterer allerede, og du vet at du vil finne kolleger "Han beskrev.

For å tiltrekke seg medlemmer, nummerering 5500 i dag Muxi teamet har ennå ikke slått til bestillinger av virksomheten, profesjonelle forbund eller fagforeninger. " Det er fortsatt tidlig, men vi ser på det "Han sier. Den andre spak er semi-nett med offentlig tilgang. Utgir seg mer åpen enn Linkedin, viser Muxi innhold i unoterte offentlig av sine sider (beta fremdeles ikke tillater det).

Før høster medlemmer Muxi søker også å tiltrekke seg kapital. Prosjektet ble lansert i desember 2011 drevet av EFounders samfunnet, seriell entreprenør Thibault Elziere. Ingen heve innledende midler derfor. EFounders finansierte prosjektet til melodi av 130.000 euro. " Jeg dro til USA i begynnelsen av august for å møte investorer "Sa Bertrand Besse. " I Frankrike risikokapitalselskaper tilbyr ikke nok høy verdsetting, men vi vet ikke lukke den døren, vi ser på internett side som fondet Kima Ventures, Isai eller Jaina Capital "Sier entreprenør.

Muxi fraternities
For å tjene penger, så Muxi basert på to akser. Først reklame. " Felles drift tillater presis målretting av reklame som vil forbedre annonsene "Antyder oppfinneren av Muxi. Det indikerer også at kostnaden per klikk er mer interessant på et faglig nettverk i forhold til en GP. Det andre sporet er endelig Muxi bli en applikasjonsplattform, men denne ideen er fortsatt i form av et utkast.

Den Muxi plattformen ble oppdatert sist torsdag med ankomsten av et nytt grensesnitt. En iOS-app er tilgjengelig fra starten og en Android-versjonen vil bli lansert snart. Teamet av bare fem personer, komplett med en designer og utvikler, ikke tillater en hurtig utvikling av området, påpeker han.

Bertrand Besse Building Potensial Muxi å gjøre det kjent. " Linkedin, fant vi at gruppen for fagfolk i HR-sektoren har 691,000 mennesker, men hadde vært gjenstand for 69 publikasjoner i uken i juni ". Entreprenøren er overbevist om hans nettverk har et kort å spille.

Gå til Muxi

Siden mandag, Clubic introduserte deg BuzzleMe, det sosiale nettverket til å passere jobbintervjuer, Z'entreprendre den crowdfunding-plattform for alle selskaper, SmartPanda, den elektroniske verktøykasse for SMB eller Chalala, det sosiale shopping guide.Redigert på 22/03/2013 kl 11:00