15 minutter med Rasmus Lerdorf, PHP skaperen

Rasmus Lerdorf
Rasmus LerdorfC'est i 1994 Rasmus Lerdorf oppfunnet PHP, opprinnelig et personlig prosjekt for å bedre håndtere sin hjemmeside. Mens PHP pust i år sitt femtende stearinlys, er det brukt på en tredjeparts nettsteder. Enten Yahoo, Facebook, eller offentlige områder, har PHP etablert seg i kobling med en database. WordPress til Drupal via Gallery og Joomla, mange åpen kildekode-prosjekter som har bidratt til å fortette utviklermiljøet.

I anledning av Forum PHP 2010 arrangeres av AFUP (fransk Association of PHP brukere) og for tiden pågår i Paris, vi møtte Mr. Lerdorf som kommer tilbake til opprinnelsen til språk og dens utvikling.

Når du har opprettet PHP språket til å løse et personlig problem, hva var din motivasjon for å distribuere åpen kildekode?

Rasmus Lerdorf: Oh det var latskap! Egentlig hadde jeg kommet til et punkt hvor jeg ikke kunne klare alt alene. Utviklere klaget og ba meg om å endre noen del av koden. Det var hardt arbeid. Til slutt var det så mye enklere å distribuere og la andre endre seg.

Har du eller har du håper at PHP vil oppleve en slik suksess?

RL: Nei, jeg hadde ingen plan og ingen visjon. PHP har alltid vært svært pragmatisk, og jeg ville aldri trodd at en tredjedel av nettsteder ville bruke en dag. Alle er i gang korrigere deler av koden her og der, og til slutt ble svært populære. Du vet, du kan ikke planlegge en slik suksess.

Hva er din rolle i dag i utviklingen av PHP?

RL: Det er mange deler av koden som jeg ikke engang kjenner. PHP har blitt så stort at jeg ikke kan gi min tilslutning til alle utviklingstiltak. Programmerere kjent med noen prosjekter støtte beslutninger selv. For min del, jeg prøver å løse konflikter. Også jeg gi råd og tilbud tilnærminger.

Hva er ditt siste arbeid?

RL: Jeg arbeider for oppstart WePay. Jeg utvikler OAuth APIer. Før jeg Planchais på APC (NDRL: Alternative PHP Cache) for forvaltningen av caching data. Jeg har alltid jobbet med PHP-kode porsjoner.

Hva er prosjekter som er utviklet i PHP som du finner mest interessant?

RL: Det er vanskelig, det er så mange og på mange ulike områder. Jeg var veldig imponert over Drupal samfunnet. Også noen jobber av WordPress er veldig interessant, spesielt deres dobbel strategi WordPress.org og WordPress.com.

Det er også denne fascinerende prosjektet, CrisisCamp, som lar utviklere å forene og forvalte naturkatastrofer. Dette er noe fantastisk som faktisk løser et problem. I begge PHP er et språk, det er et verktøy som et operativsystem, men til slutt vi kan gjøre merkelige ting.

Hvis man tror databasen sikkerhetsproblemene reist av den amerikanske regjeringen, 30% av programvare sårbarheter skyldes PHP-applikasjoner. Tror du det er et problem i språklæring og god praksis?

RL: PHP er et lett tilgjengelig språk og nybegynnere starter med å lære det over en annen som Python eller Perl. Disse språkene er så brukt av erfarne programmerere som ikke gjør feil. PHP vil tillate noen å enkelt designe en idé og sette den på nettet raskt.

Men vi kan ikke gjøre noe som er både tilgjengelig, men også kreve en dyp læring for å unngå feil. Vi kunne ha gjort en bedre jobb i denne retningen, men som ville ha involvert begrensningene i funksjonalitet. Så vi trenger for å holde en god balanse fordi vi utvikle mer omfattende ting, jo mindre de er lett å gripe. Noen ganger stoppet vi noen prosjekter nettopp fordi de ble virkelig tilgjengelig.

Du jobber sju år på Yahoo! Hva var din rolle i selskapet?

RL: I løpet av de første tre årene jeg har fått i oppdrag å migrere til PHP. Yahoo var et konglomerat av 35 selskaper som ble kjøpt her og der, og hver med sin egen teknologi. For en stund AC fungerte bra, selv i Europa. De forlot de respektive ingeniører til å støtte utviklingen av sine produkter.

Etter Yahoo! ønsket å ekspandere i Asia, og vil avta mange av sine nettsteder. De trengte å standardisere infrastruktur. Det ville ha vært for vanskelig å ansette og lære opp utviklere på forskjellige språk. Yahoo! ønsket en homogen miljø.

Var ikke så vanskelig å overbevise ingeniører til å endre arbeids verktøy?

RL: Hvis det var faktisk noen ganger vanskelig, noen nektet å migrere. Dette har opprørt mer enn én, men ærlig noen av deres teknologi var rett og slett ineffektive eller uforenlig med de foreslåtte nettsteder. Og likevel, migrasjon var uunngåelig.

Når overføringen er ferdig jobbet jeg med ingeniører, å ta vare på rekruttering eller PR. Overta ansvaret for utviklingen av de største Internett-området var en veldig interessant utfordring, men når arbeidet er ferdig, jeg hadde ikke så mange grunner til å bo.

Vi hører mer og mer om Javascript som en serverbasert node.js Hva synes du om denne teknologien?

RL: Jeg tror det kan være en interesse i å bruke samme klientsiden språk og server side selv om de to er ikke identiske.

Tror du det noen gang kan være så kraftig og utviklet PHP?

RL: Jeg tror det vil avhenge av økosystemet og som vil gjøre tredjeparts utviklere. For eksempel hvis den ikke støtter en database med LDAP så dette vil rett og slett unødvendig. Databaser er svært viktig i dag.

Hva er din favoritt PHP rammeverk?

RL: Åh, jeg vet ikke, de er alle dudes! De prøver å være for generisk ønsker å møte behovene til alle. Endelig det ikke fungerer. Jeg foretrekker spesialiserte rammeverk som Drupal eller WordPress.

Til slutt hva PHP 6?

RL: I dag har vi ingen objektiv for utgivelsen av PHP 6, rett og slett fordi det ikke er nok utviklere. Vårt første mål var Unicode-støtte. Men det kreves mye arbeid for utviklere fordi deres utvidelser ikke lenger var funksjonell. Til slutt bestemte jeg meg for å stoppe alt og flytte saktere og med mindre trinn transistion.

takk.Redigert 12.07.2012 på 09:52